Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μορφές λαϊκών μας παραδόσεων

Δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών χορών, θεατρικής έκφρασης και δημιουργικών κατασκευών, ξεκινούν στο Πολιτιστικό Στέκι του Ανοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλατεία Αμερικής). Τα δύο πρώτα απευθύνονται σε άτομα άνω των 15 χρόνων, ενώ για τα μαθήματα δημιουργικών κατασκευών θα λειτουργήσουν δύο παράλληλα τμήματα: παιδιά ηλικίας 6 έως 12 χρόνων και ενήλικες. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 8640943.

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, επαναλαμβάνει σε νέο κύκλο παραστάσεων την εκδήλωση: «Το πουλί του κόσμου - Παλιές ιστορίες της Ανατολής με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη». Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Λουτρό των Αέρηδων (Κυρρήστου 8, Πλάκα) στις 20, 21, 27, 28/1 (9μ.μ.) και στις 22, 29/1 (7μ.μ.).

Ο Καραγκιόζης και το Ελληνικό Θέατρο Σκιών είναι οι πρωταγωνιστές της καλλιτεχνικής συνάντησης που θα γίνει σήμερα, αύριο και την Κυριακή στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις Καραγκιόζη από τους: Αθω Δανέλλη, Γιάννη Νταγιάκο και Τάσο Γεωργίου, καθώς και ομιλίες των: Βάλτερ Πούχνερ, Μιχάλη Ιερωνυμίδη. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αρης Αλεξάκης, θα μιλήσει για τον Καραγκιόζη «δημοδάσκαλο». Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση φιγούρας Θεάτρου Σκιών από όλο τον κόσμο (Συλλογή Α. Αλεξάκη) και έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Τσάφου με θέμα το Θέατρο Σκιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ