Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες

Στις 24 του Ιούνη αρχίζουν οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Καλλιτεχνικοί Αγώνες στην Αθήνα που περιλαμβάνουν αρχαίο δράμα, σύγχρονο θέατρο, μουσική, ζωγραφική και χορό.

Στην πρώτη φάση που έγινε σε 11 περιφέρειες της χώρας συμμετείχαν 27.500 μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πρώτα βραβεία των περιφερειακών αγώνων θα συμμετάσχουν στους Πανελλήνιους της Αθήνας.

Για πρώτη φορά φέτος η επίσημη έναρξη των αγώνων, που θα γίνει στις 29 του Ιούνη, 8.30 μμ, στην Πνύκα, θα συνοδευτεί με την άφιξη της φλόγας από τους Δελφούς. Η αφή της δελφικής φλόγας θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών στις 27 του Ιούνη, 6.15 μμ, με τη συμμετοχή 70μελούς χορού μαθητών, θεατρικών ομάδων που θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα χορικών στο αρχαίο στάδιο, μαθητικής χορωδίας και ορχήστρας αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων από γυμνάσιο της Κύπρου.

Η μουσική του χορού είναι της Ελένης Καραΐνδρου, η χορογραφία και η διδασκαλία του χορού είναι της Σοφίας Σπυράτου και οι αρχαίες ενδυμασίες της Ιωάννας Παπαντωνίου.

Η φλόγα θα μεταφερθεί από μαθητές δρομείς με ενδιάμεσους σταθμούς και εκδηλώσεις σε Αράχοβα, Λιβαδειά, Θήβα και Ελευσίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ