Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Καταδικαστέο πολιτικά και ηθικά

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, σε συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

«Η κατάθεση για ψήφιση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης του αντικομμουνιστικού μνημονίου, με τον τίτλο "Για την αναγκαιότητα διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων" είναι καταδικαστέα τόσο πολιτικά όσο και ηθικά.

Το μνημόνιο αυτό δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο κανένα δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο, γνωρίζοντας από την ιστορία ότι ο αντικομμουνισμός αποτέλεσε προοίμιο για αντιδραστικές εξελίξεις.

Το μνημόνιο αυτό δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, αλλά όλους όσοι οραματίζονται ή αγωνίζονται για κάτι διαφορετικό. Δοκιμάζεται με αυτό τον τρόπο ο κόσμος και οι πολιτικές του αντιστάσεις, αμφισβητούνται βασικές δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Το κείμενο επαναφέρει το κλίμα του ψυχρού πολέμου, τα δεινά του οποίου καταδίκασαν οι λαοί. Γίνεται προσπάθεια αλλοίωσης της ιστορίας, με γνώμονα την αντιεπιστημονική και ατεκμηρίωτη ταύτιση της κομμουνιστικής και φασιστικής ιδεολογίας. Προσβάλλουν τα εκατομμύρια των νεκρών κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και όλους αυτούς που μέσα από τις αντιστασιακές οργανώσεις έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο φασισμό.

Χαιρετίζουμε τη στάση των ελληνικών κομμάτων, που καταψήφισαν το μνημόνιο αυτό στην πολιτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Καλούμε όλους τους Ελληνες μετανάστες στην ΟΔΓ, όλους τους δημοκρατικά σκεπτόμενους πολίτες να εμποδίσουν αυτές τις εξελίξεις. Καλούμε τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, σεβόμενοι τις ανθρώπινες και δημοκρατικές αξίες, να απορρίψουν και να καταψηφίσουν το κείμενο αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ