Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σα να μην «τρέχει» τίποτε...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με αφορμή τον τελευταίο σεισμό των 6,9 Ρίχτερ στα Κύθηρα, ας θυμηθούμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία από το σεισμό του 1999 στην Αθήνα, τα οποία αφιερώνουμε εξαιρετικά στον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Μ. Αντώναρο, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι η «πολιτεία λαμβάνει σε βάθος χρόνου όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται, ώστε να προστατευτούν οι πολίτες από σεισμούς που ενδεχομένως θα συμβούν στον ελλαδικό χώρο»!

Από τους δευτεροβάθμιους ελέγχους, που είχαν γίνει τότε, 4.685 κτίρια είχαν κριθεί «κόκκινα» (κατεδαφιστέα), εκ των οποίων τα 2.689 αφορούσαν σε κατοικίες και τα 1.993 σε επαγγελματικούς χώρους. Εχουμε, δηλαδή, μια αναλογία 1,3 προς 1, που δείχνει σαφώς ότι οι επαγγελματικοί χώροι, εκεί δηλαδή που συγκεντρώνονται και εργάζονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, βρίσκονται σαφώς σε πολύ χειρότερη κατάσταση από πλευράς αντισεισμικότητας. Αλλωστε, αυτό μαρτυρούν και οι πολύνεκρες καταρρεύσεις της ΡΙΚΟΜΕΞ, της ΦΑΡΑΝ κ.ά.

Πόσο, άραγε, αξιοποίησε τα στοιχεία αυτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα και η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, ώστε να κάνει τους αναγκαίους προσεισμικούς ελέγχους σε όλους αυτούς τους χώρους, μιας και η χώρα μας είναι η πιο σεισμογόνα περιοχή της Ευρώπης; Απ' ό,τι φαίνεται καθόλου. Σα να μην «τρέχει» τίποτε!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ