Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... τολμηρά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΕΙ «άτολμη» και «διορθωτική» τη συνταγματική αναθεώρηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με όσα είπε χτες κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Προφανώς, τη θέλει τολμηρή και ρηξικέλευθη...

Μόνον, που, ενώ μας διευκρίνισε την ...ένταση της αναθεώρησης που επιθυμεί, δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει την κατεύθυνση και το περιεχόμενό της. Πώς να το κάνουμε, η πολιτική ουσία μιας συνταγματικής αναθεώρησης είναι αυτή που «μετράει», δε νομίζετε;

Βέβαια, θα έχει τους ...λόγους του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που αποφεύγει να αναφερθεί στη σημαντική αυτή πλευρά της ιστορίας. Μάλλον, θέλει να αποφύγει την αναπόφευκτη κατάδειξη της συναίνεσής του στις νεοφιλελεύθερες επιλογές και την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής διαφοροποίησης.

Αλλωστε, γενικά σ' αυτήν τη χώρα, όταν ακούμε για πολλή «τόλμη», για «εκσυγχρονισμό» και «τομές», από τους πολιτικούς εκπροσώπους της πλουτοκρατίας, ανησυχούμε από ένστικτο. Και στην περίπτωση της αναθεώρησης του Συντάγματος, έχουμε πολύ περισσότερους λόγους να ανησυχούμε.

Θα κρατήσουμε, πάντως, μια φράση των δηλώσεών του. Αυτή που λέει πως «το ισχύον Σύνταγμα δεν αποτρέπει καμία κυβέρνηση από το να ασκεί σωστές πολιτικές». Θα την επεκτείναμε μάλιστα, γενικώς, για ...κάθε σύνταγμα που είχαμε σ' αυτήν τη χώρα.

Θυμίζουμε ότι την περίοδο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, καμία συνταγματική απαγόρευση δεν εμπόδισε την τότε κυβέρνηση Σημίτη να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα διέλευσης και διευκολύνσεων των αμερικανικών στρατευμάτων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ με υπολογιστές χειρός, που θα καταγράφουν, θα αποθηκεύουν και θα φωτογραφίζουν όλες τις παραβάσεις, ανήγγειλε περιχαρής χτες η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη. Οπως είπε, μάλιστα, η επιχείρηση θα είναι αξίας 800.000 ευρώ!


Παπαγεωργίου Βασίλης

Είναι φανερό πως όταν πρόκειται να εκσυγχρονίσουν την παρακολούθηση, το φακέλωμα και το χαράτσωμα των Αθηναίων και ...γενικώς των πολιτών δε λυπούνται τα έξοδα. Τελικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι κάμερες - χαφιέδες δεν τους φτάνουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ