Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι τάσεις της κοινής γνώμης...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ενα σεβαστό ποσοστό της κοινής γνώμης αντιμετωπίζει με δυσπιστία, καχυποψία έως και απόρριψη, τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Η τάση αυτή επιβεβαιώθηκε από μια ακόμη δημοσκόπηση (βαρόμετρο VPRC για τον ρ/σ «Σκάι»), σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας σχεδόν τέσσερις στους δέκα πολίτες απορρίπτουν και τους δυο βασικούς εκπροσώπους του δικομματισμού.

Το γεγονός δεν είναι καθόλου περίεργο καθώς πολλαπλασιάζονται και οξύνονται συνεχώς τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, από τη μια, και, από την άλλη, γίνεται λίγο πολύ φανερή στην κοινή γνώμη η πολιτική συμπόρευση και η σύμπλευση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του ευρωμονοδρόμου, παρά τους όποιους μεταξύ τους «τσακωμούς» και κοκορομαχίες για επιμέρους ζητήματα.

Από την άλλη, βέβαια, αυτή η - στον έναν ή άλλο βαθμό -απόρριψη των δυο κομμάτων, δε συνεπάγεται αυτόματα την οριστική και τελεσίδικη απόρριψη του περιεχόμενου και της ουσίας της πολιτικής τους και, ακόμη περισσότερο, την υποστήριξη μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής. Σίγουρα, όμως, δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις και πρόσφορο έδαφος, το οποίο μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν οι κομμουνιστές, απλώνοντας και δυναμώνοντας στο έπακρο την πολιτική και ιδεολογική τους δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ