Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Βάρος στα «πραγματικά προβλήματα»

Σε μια προσπάθεια παραπλάνησης των λαϊκών στρωμάτων και επιχειρώντας να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ διαφοροποιείται από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του να εντείνουν την αντιπολιτευτική τους τακτική.

Την ίδια στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναινεί με τις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και τις αντιδραστικές αλλαγές που θα περάσουν μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο κορυφαίο όργανο του κόμματός του ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ρίξει το βάρος του στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Γι' αυτό το λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης χαρακτήρισε «πρόχειρες» τις προτάσεις του Κ. Καραμανλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και κινήσεις «εντυπωσιασμού», αποφεύγοντας να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας με την αντιδραστική κατεύθυνσή τους.

Στην προσπάθεια χειραγώγησης του λαού κινείται και η δήθεν αντιπαράθεση που διέρρευσε ότι υπήρξε κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του ΠΣ μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλου, με τον συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πήρε «ξεκάθαρη θέση» στις τελευταίες αντεργατικές προτάσεις του ΣΕΒ. Οταν ο Χρ. Πολυζωγόπουλος γνωρίζει ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και ότι η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δίνει δύναμη στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, προκειμένου να καλύψει τη συμβιβασμένη στάση των «πράσινων» συνδικαλιστών απέναντι στις αξιώσεις του κεφαλαίου.

Εξάλλου σήμερα θα συνεδριάσουν οι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες θα απασχολήσουν και με την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή με την οποία θα ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ