Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ στηρίζει συνεταιρισμούς και εργαζόμενους

Επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στις εγκαταστάσεις του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ»

Εργαζόμενες του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ» ενώ ακούν την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Εργαζόμενες του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ» ενώ ακούν την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Για τα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πτηνοτροφίας ενημερώθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε επίσκεψη και συνάντηση που είχε στις εγκαταστάσεις του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ» με την διοίκησή του, ενόψει της σοβαρής κατάστασης που διαμορφώνεται για τον κλάδο λόγω της γρίπης των πτηνών.

Η ΓΓ εξέφρασε την υποστήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των πτηνοτρόφων για την στήριξη και προστασία της παραγωγής τους αλλά και την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σημείωσε την ανάγκη λήψης μέτρων, άμεσα, «όχι στη λογική του μπαλώματος κατόπιν εορτής για λίγους μήνες και μετά εγκατάλειψη», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά ουσιαστικών μέτρων για τη σταθερή και μονιμότερη στήριξη της παραγωγής, για την επιβίωση και ενίσχυση της πτηνοτροφίας και ιδιαίτερα των συνεταιριστικών και των μικρότερων μονάδων.

Επίσης, έθεσε το ζήτημα της προστασίας της δημόσιας Υγείας και τις ευθύνες των κυβερνήσεων για τη λειψή υποδομή και ανεπαρκή στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών. Υπάρχει βάση ανησυχίας με την έννοια της πρόβλεψης και της πρόληψης σημείωσε, επισημαίνοντας ακόμα την ανάγκη για υπεύθυνη ενημέρωση τόσο των παραγωγών όσο και της κοινής γνώμης.

Μιλώντας στους εργαζόμενους του συνεταιρισμού η ΓΓ της ΚΕ, αφού υπογράμμισε τη στήριξη του ΚΚΕ, τους κάλεσε να προβληματιστούν για τις ευθύνες και τους υπευθύνους που δεν πάρθηκαν εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για τη μη διάδοση της γρίπης των πτηνών, ενώ η ασθένεια είχε εκδηλωθεί από το 1997 και υπήρχαν κρούσματα - σινιάλα για τους γενικότερους κινδύνους διεθνώς.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Μ. Κασσής, προηγουμένως ενημερώνοντας την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην οποία επέδωσε και υπόμνημα με τα συγκεκριμένα αιτήματα του συνεταιρισμού, υπογράμμισε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ο συνεταιρισμός και πρόβαλε την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση ώστε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες. Τόσο η διοίκηση του συνεταιρισμού όσο και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ζήτησαν, τέλος, υπεύθυνη ενημέρωση από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ ώστε να μην προκαλείται σύγχυση στους καταναλωτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ