Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ ΑΓΟΡΑ
Προβληματική η καθαριότητα σε κρεοπωλεία

Την ανυπαρξία όρων υγιεινής και καθαριότητας κατέδειξαν εκ νέου έλεγχοι που πραγματοποίησαν Επόπτες Δημόσιας Υγείας και κτηνίατροι της Νομαρχίας Αθηνών σε όλα τα κρεοπωλεία της Βαρβακείου Αγοράς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, που έγιναν από τη Δευτέρα μέχρι και χτες το μεσημέρι, στα περισσότερα κρεοπωλεία τόσο οι χώροι όσο και οι όροι διατήρησης των κρεάτων και των πουλερικών είναι τέτοιοι που ευνοούν την έκθεση των προϊόντων σε κάθε είδους ρυπάνσεις.

Συγκεκριμένα και ανάμεσα σε άλλα, διαπιστώθηκαν:

  • Τα ρολά της πρόσοψης των καταστημάτων φέρουν μεγάλα ανοίγματα, ικανά να επιτρέψουν τη δίοδο εντόμων, τρωκτικών, άλλων αδέσποτων ζώων.
  • Στα ψυγεία - προθήκες που χρησιμοποιούνται για την έκθεση των κρεάτων έχουν αφαιρεθεί τμήματα ή ολόκληρος ο υαλοπίνακας, με αποτέλεσμα να εκτίθενται τα κρέατα σε ρυπάνσεις και να υφίστανται απώλειες στην επιθυμητή θερμοκρασία συντήρησής τους, ενώ σε ορισμένες δεν έχει τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ψύξης.
  • Στους ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης ή κατάψυξης που βρίσκονται στο εσωτερικό των καταστημάτων το δάπεδο είναι βρώμικο από υπολείμματα λίπους και αίματος, ενώ τα τσιγκέλια και τα εσωτερικά τοιχώματα είναι οξειδωμένα.
  • Σχεδόν σε όλους τους υπόγειους χώρους υπάρχει υγρασία, δυσοσμία και αράχνες, ενώ στους περισσότερους δε λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού.
  • Αράχνες και άχρηστα - περιττά αντικείμενα υπάρχουν και στα πατάρια των υπόγειων χώρων, όπου έχει παραμεληθεί η καθαριότητα.
  • Τα ξύλα και τεφλόν κοπής κρεάτων παρουσιάζουν φθορές και χρειάζονται λείανση, οι δε μηχανές κοπής κιμά είναι βρώμικες και με οξειδώσεις.
  • Στα φρεάτια που υπάρχουν τους εσωτερικούς κοινόχρηστους διαδρόμους της Αγοράς, υπάρχει συσσώρευση σκουπιδιών, κομματιών κρέατος, οστών και άλλων.
  • Αρκετοί εργαζόμενοι, κυρίως αλλοδαποί, στερούνται ή έχουν αθεώρητα βιβλιάρια υγείας, ενώ οι φόρμες εργασίες που χρησιμοποιούν είναι βρώμικες.

Στην έκθεση που συνέταξαν οι Επόπτες Υγείας προτείνεται «να ληφθούν τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να τηρούνται οι όροι υγιεινής και καθαριότητας, ιδιαίτερα στους χώρους των υπογείων, δηλαδή υδροελαιοχρωματισμός, βελτίωση δαπέδων, οροφής και απομάκρυνση άχρηστων - περιττών υλικών και αντικειμένων. Να υπάρχει δυνατότητα να κλείνει η κεντρική είσοδος της Αγοράς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχουμε καταγράψει ως προς τα αδέσποτα ζώα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ