Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες

Ευρεία σύσκεψη για την πορεία των ερευνών, που αφορούν την υπόθεση της αιματηρής ληστείας που έγινε τη Δευτέρα σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σε αυτήν συμμετείχαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, ο εισαγγελέας Δ. Ασπρογέρακας που εποπτεύει την «αντιτρομοκρατική» και αρμόδιοι αξιωματικοί.

Οσον αφορά τις έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της ένοπλης συμπλοκής στη στοά Χατζηχρήστου και δεν προέκυψε να έχει χρησιμοποιηθεί κάποιο από τα όπλα των δραστών σε άλλη παράνομη ενέργεια στο παρελθόν. Από την ανάλυση που έγινε στην κηλίδα αίματος που βρέθηκε στο σταθμό των ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, διαπιστώθηκε πως δεν προέρχονται από το ίδιο άτομο, στο οποίο ανήκουν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, σημείο απ' όπου διέφυγαν ορισμένοι από τους δράστες της ληστείας.

Σύμφωνα με τη χτεσινή «Ελευθεροτυπία», το βιντεοσκοπημένο υλικό από κάμερα στη στοά Χατζηχρήστου που κατέγραψε τους δράστες δεν είναι υψηλής ευκρίνειας, αλλά οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι η αναγνώριση ενός από τους δράστες είναι δεδομένη από φωτογραφίες αρχείου, εξέταση μαρτύρων και υλικά σήμανσης. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι μια μερίδα παραγόντων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και των διωκτικών μηχανισμών καλλιεργεί την εκδοχή περί νέας γενιάς τρομοκρατών, «κι ας φαίνεται παράδοξο επίδοξοι τρομοκράτες να εκτίθενται με αλλεπάλληλες ληστείες, προκαταβολικά».

«Το Βήμα» υποστηρίζει πως στη συμμορία που έκανε τη ληστεία συμμετείχαν και άλλα άτομα - πιθανόν από τον αυτοαποκαλούμενο «αντιεξουσιαστικό» χώρο - εκ περιτροπής ή σε αντικατάσταση συνεργών τους που είχαν εντοπιστεί από αστυνομικές έρευνες. Ισχυρίζεται ότι κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι ένας 30χρονος, που είχε συλληφθεί τον Ιούνη του 2000 για ληστεία σε τράπεζα και ο οποίος είχε αποφυλακιστεί το 2001. «Τα Νέα» γράφουν ότι η ομάδα των δραστών δεν αποτελούνταν πάντα από τα ίδια πρόσωπα, ενώ είχε χάσει τον «αρχηγό» της, που πιθανόν να βρίσκεται στη φυλακή. Υπό παρακολούθηση είναι δέκα άτομα, για τα οποία οι αρχές εκτιμούν ότι έχουν σχέσεις με προφυλακισμένους αναρχικούς. Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι οι αρχές τηρούν την ίδια τακτική που είχαν εφαρμόσει στην εξάρθρωση της «17 Ν» για την αντιμετώπιση της ληστείας, ενώ υποστηρίζει πως η κάμερα στη στοά Χατζηχρήστου κατέγραψε τα πρόσωπα των τεσσάρων ενόπλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ