Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Δεν πάει άλλο ο εμπαιγμός

Εχουμε φτάσει ήδη στα μέσα Γενάρη και οι περισσότεροι ωρομίσθιοι καθηγητές του ΟΑΕΔ δεν έχουν ακόμα πληρωθεί το μισθό του Δεκέμβρη και το δώρο Χριστουγέννων. Σε ορισμένα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν έχουν πληρωθεί απ' την αρχή της σχολικής χρονιάς. Τα παραπάνω καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «ήδη έχουν ξεχαστεί οι περσινές υποσχέσεις της διοίκησης για έγκαιρη πληρωμή» και... φυσικά καμιά κουβέντα για τη μονιμοποίησή τους. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού υπάρχουν εκπαιδευτικοί που έχουν φτάσει στο σημείο να ετοιμάζουν οι ίδιοι τις καταστάσεις πληρωμής για τις ώρες που δουλεύουν.

Η υπερεκμετάλλευση σε όλο της το μεγαλείο: Καθήλωση των εκπαιδευτικών για χρόνια με ωρομισθιακή απασχόληση, η μη νομιμοποίηση και η μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας, καμία πληρωμή για τέσσερις μήνες το χρόνο, η μη ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας επειδή δε φτάνουν οι μήνες απασχόλησης και τα ένσημά τους, αμισθί διενέργεια των εξετάσεων των μεταξεταστέων του Σεπτέμβρη και απλήρωτες εφημερίες.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ να απαιτήσουν άμεσα την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, σχολείο που να σέβεται τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ζητούν Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο, δημόσιο και δωρεάν, με δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μόνο με μόνιμους εκπαιδευτικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ