Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Η πάλη σας δείχνει κουράγιο και λεβεντιά

«Μπορείτε να γίνεται ένα παράδειγμα ώστε να μπουν κι άλλοι στον αγώνα» τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση με τις εργάτριες

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ» στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ζεστή ήταν και η κουβέντα που ακολούθησε
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι εργάτριες της «Σεξ Φορμ» στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ζεστή ήταν και η κουβέντα που ακολούθησε
Στο αγωνιστικό τους πόστο, τη μεσημεριανή βάρδια της περιφρούρησης, συνάντησε χτες το μεσημέρι τις εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, για να συζητήσει μαζί τους την πολύτιμη εμπειρία από τον πολύμηνο αγώνα. Η υποδοχή από τις εργάτριες ήταν θερμή. Και η κουβέντα που ακολούθησε, ξάστερη και θαρρετή. Οπως άλλωστε και κάθε κουβέντα των κομμουνιστών από την πρώτη κιόλας μέρα αυτού του αγώνα, στον οποίο πορεύονται δίπλα και μαζί με τις εργάτριες.

«Ο δικός σας αγώνας πραγματικά ξεχωρίζει. Γιατί κρατάει σε μάκρος. Γιατί υπάρχει σθένος, αποφασιστικότητα, τη στιγμή που, αν θέλετε, δεν μπορεί κανείς να δει άμεσα αποτελέσματα. Και χρειάζεται πραγματικά και κουράγιο και λεβεντιά, αλλά και συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα. «Στο επόμενο διάστημα, έτσι πιστεύουμε, θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις απ' αυτούς τους αγώνες, τους μικρούς, τους μεγαλύτερους, άλλους με μικρά αποτελέσματα, άλλους με καθόλου αποτελέσματα, για να υπάρξει αυτό που χρειάζεται σήμερα. Δηλαδή η αντίσταση, η πάλη, να μη γίνεται σε μεμονωμένους χώρους, αλλά να γίνεται καθολική».

Γι' αυτό και η πάλη των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» έχει ιδιαίτερη αξία, αφού, όπως υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, «για να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι, χρειάζονται ρυάκια και χείμαρροι». Οι ίδιες οι καθημερινές εξελίξεις (ποια εργοστάσια κλείνουν και γιατί, ποιες κατηγορίες του πληθυσμού χτυπά πρώτα η γρίπη των πουλερικών κλπ.) καταγράφουν ότι όλα ρυθμίζονται βάσει των συμφερόντων των λίγων. Το θέμα είναι ακριβώς «να συνειδητοποιηθεί τι είδους σύγκρουση χρειάζεται σήμερα, με προοπτική και με σχέδιο». Χρειάζεται να «θρέψουμε αυτό που λέμε ένα μίσος για την πλουτοκρατία και το κεφάλαιο, μιλάμε γι' αυτό που λέμε ταξικό μίσος».

Ολοφάνερη ήταν η αγανάκτηση των εργατριών για τον εμπαιγμό της εργοδοσίας, αλλά και τη στάση της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση επιδοτεί τους εργοδότες, εδώ απολύεται κόσμος, τα ενοίκια ακριβαίνουν...». «Δηλαδή πρέπει να πηγαίνουμε στον Γιακουμάτο οχτακόσιες φορές για να πάρουμε τα δικά μας λεφτά;..», υπογράμμισε μία εργάτρια.

Οργισμένες οι εργάτριες και για την έλλειψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων. Η Αλέκα Παπαρήγα, ανάμεσα σε άλλα, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του αγώνα των εργατριών της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» για τις νέες μάχες που ανοίγονται μπροστά στην εργατική τάξη: «Εχουμε ένα δύσκολο δρόμο μπροστά μας, μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι άμεσα, αλλά, να σας πω και κάτι, θα εξαρτηθεί το πόσες νέες δυνάμεις θα μπουν στον αγώνα. Εσείς μπορείτε να γίνεται ένα παράδειγμα ώστε να μπουν κι άλλοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ