Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ»
Σύλληψη Μπουρμπούλια στο Παρίσι

Νέα επεισόδια στο σίριαλ «παραδικαστικά κυκλώματα», αναμένεται να δώσει η χθεσινή σύλληψη της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στο Παρίσι. Την πρώην δικαστικό, για την οποία από τον περασμένο Σεπτέμβρη εκκρεμούσε ένταλμα του Συμβουλίου Εφετών, συνέλαβαν Γάλλοι αστυνομικοί σε συνεργασία με Ελληνες συναδέλφους τους που για το λόγο αυτό είχαν μεταβεί από τη Δευτέρα στη γαλλική πρωτεύουσα, σε κεντρικό διαμέρισμα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε η αδελφή της. Αλλες πληροφορίες λένε ότι η πρώην ανακρίτρια είχε μεταβεί και σε άλλες χώρες και πρόσφατα επέστρεψε στο Παρίσι, ενώ οι Αρχές γνώριζαν τις κινήσεις της μέσω τηλεφωνημάτων και καρτών.

Η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βαθμό κακουργήματος, έχει ήδη καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δέκα μηνών για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος για τον τρόπο που είχε χειριστεί υποθέσεις με μετοχές «φούσκες» στο Χρηματιστήριο την περίοδο 2000 - 2002, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών που φέρεται να διατηρεί στην Ελβετία, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, θα οδηγήσουν σε νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία της έκδοσης της Μπουρμπούλια στην Ελλάδα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στους ειδικούς εφέτες ανακριτές για τις κατηγορίες που της αποδίδονται, ίσως καθυστερήσει ακόμη και μήνες, εάν η πρώην δικαστική λειτουργός εκφράσει αντιρρήσεις για την έκδοσή της.

Αρχισε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η δίκη του χρηματιστή Παναγιώτη Κονταλέξη και του δικηγόρου Σταύρου Κουμεντάκη, που κατηγορούνται ο πρώτος για χρηματισμό της Μπουρμπούλια μέσω του δεύτερου με 120 εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να μην κριθεί προφυλακιστέος.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες, αναμένεται να κληθεί να καταθέσει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές η Χρ. Βαληνάκη, σύζυγος του υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Βαληνάκη, για το χειρισμό δικαστικής υπόθεσης, ως συνεργάτιδας του δικηγορικού γραφείου του προφυλακισμένου στις φυλακές Κορυδαλλού Σ. Κεχαγιόγλου.

Επίσης, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο θα μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να πάρει καταθέσεις από τους δικηγόρους Σ. Κεχαγιόγλου και Γ. Νικολακόπουλο, με αφορμή την υπόθεση με την αντιδικία μεταξύ του Αντ. Μπιζάκη και της Μ. Κεστέκογλου, όπου εμπλέκεται και η δικηγόρος Χρ. Βαληνάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ