Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΠΟ
«Δεν ξέρω... δεν είδα»!

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο ΥΠΠΟ

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο ΥΠΠΟ
«Αγνοια»(!) δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, για τα προβλήματα των συμβασιούχων του υπουργείου, οι οποίοι πραγματοποίησαν χτες επιτυχημένη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΥΠΠΟ.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός είπε στην αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, ότι το υπουργείο θα αποδέχεται τις δικαστικές αποφάσεις για επιστροφή όσων απολύονται στις προηγούμενες θέσεις τους, ενώ επιχείρησε να επιρρίψει την ευθύνη στις υπηρεσίες του υπουργείου λέγοντας πως «δεν καταλαβαίνει» πώς δημιουργήθηκε το «θέμα». Γενικά είπε πως δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της ηγεσίας του ΥΠΠΟ.

Ωστόσο, από τις καταγγελίες των συμβασιούχων για το θέμα προκύπτει ότι η άρνηση του ΥΠΠΟ να δέχεται τις προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή. Συγκεκριμένα οι συμβασιούχοι αναφέρουν, ότι από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου «άρχισαν να κυκλοφορούν» σχετικές «φήμες», ενώ το θέμα συζητήθηκε σε συσκέψεις γενικών διευθυντών με την πολιτική ηγεσία. Μάλιστα υπήρξε και «εμπιστευτικό έγγραφο» του νομικού συμβούλου, «το οποίο επιχειρούσε να πετάξει το μπαλάκι της αποδοχής ή μη των ασφαλιστικών μέτρων - προσωρινών εντολών στους προϊσταμένους των Υπηρεσιών».

Αντιστοίχως η αναπληρώτρια υπουργός «δεν καταλαβαίνει» και γιατί υπάρχει πρόβλημα μη καταβολής δεδουλευμένων σε πολλές Υπηρεσίες... αφού η ίδια δίνει τις σχετικές εντολές. Ζήτησε μάλιστα από τους εργαζομένους να της πουν ποιες Υπηρεσίες δεν πληρώνουν! Αυτή τη στιγμή πολλοί εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ δεν έχουν λάβει μισθούς του περασμένου Νοέμβρη και Δεκέμβρη, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει καταβληθεί ούτε δώρο Χριστουγέννων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ