Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Με... δανεικούς καρδιολόγους

Με «δανεικούς» γιατρούς από το Ηράκλειο επιχειρεί η κυβέρνηση και η ΔΥΠΕ Κρήτης να αντιμετωπίσει τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Νοσοκομείο λειτουργούσε με δυο μόνο καρδιολόγους, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των ασθενών στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, σε δημοσίευμα του «Ρ» στις 21/12/2005, είχε αναφερθεί περιστατικό με ασθενή που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του μέσα στο νοσοκομείο, όταν υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και έγινε αντιληπτό από τους γιατρούς την επόμενη μέρα, αφού στο νοσοκομείο εκείνο το βράδυ δεν υπήρχε καρδιολόγος!

Προκειμένου η ΔΥΠΕ Κρήτης να κουκουλώσει την τραγική κατάσταση και να καλύψει στο ελάχιστο τα τεράστια κενά που δημιουργεί η πολιτική υποχρηματοδότησης και ραγδαίας υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, προέκρινε τη λύση να μεταφέρει ειδικευμένους γιατρούς καρδιολόγους από τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Οι γιατροί αυτοί θα μετακινούνται εναλλάξ για 10 μέρες το μήνα ώστε να καλύπτονται οι καθημερινές εφημερίες του Νοσοκομείου στο Ρέθυμνο!

Πρακτικά, η «λύση» που αποφασίστηκε σημαίνει ότι οι γιατροί του Ηρακλείου, σχολώντας από το Νοσοκομείο (στο οποίο μάλιστα σε καμιά περίπτωση δεν περισσεύουν) θα πρέπει να πηγαίνουν στο Ρέθυμνο και το επόμενο πρωί να επιστρέφουν ξανά στη δουλιά τους στο Ηράκλειο.

  • Δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. και συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, αντιδρώντας στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα νοσηλευτικού και απαιτώντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ