Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Μετά τη σφαγή, επανεμφάνιση Λάντεν

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΤΑΡ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οι «διαρροές» όσον αφορά το θάνατο τεσσάρων «στελεχών της αλ Κάιντα» στη σφαγή στο χωριό Νταμαντόλα, στη μεθόριο Αφγανιστάν - Πακιστάν, συνεχίστηκαν χτες. Σύμφωνα με πηγές στη διαβόητη υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν ISI - που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην «κατασκευή» του κινήματος των Ταλιμπάν - ανάμεσα στα θύματα είναι «τρία ηγετικά μέλη» της οργάνωσης - νεφέλωμα, περιλαμβανομένου του «επικηρυγμένου με πέντε εκατ. δολάρια ειδικού στις βόμβες και τα χημικά όπλα Μιντχάτ Μουρσί». Οι άλλοι δύο φέρονται να είναι οι Αμπντούλ Ρεχμάν αλ-Μισρί, γαμπρός του άφαντου υπαρχηγού της «Αλ Κάιντα» Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, και Αμπού Ομπάινταχ αλ-Μίσρι, επικεφαλής επιχειρήσεων της «Αλ Κάιντα» στην ανατολική αφγανική επαρχία Κουνάρ. Ασφαλώς, η αξιοπιστία των πληροφοριών αυτών ελέγχεται - η ISI, και ακόμη περισσότερο η CIA, που συνεργάζεται στενά μαζί της, είναι γνωστή για τη διασπορά παραπληροφόρησης.

Η κυβέρνηση του Περβέζ Μουσάραφ αναζητεί εναγωνίως έναν τρόπο να εμφανίσει τη σφαγή από μη επανδρωμένα αεροσκάφη της CIA ως κάτι «αναγκαίο» στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», ωστόσο η λαϊκή οργή ξεχειλίζει στο Πακιστάν. Θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση του στρατηγού Μουσάραφ γνώριζε ότι θα γινόταν η επιχείρηση, παρότι δημοσίως ισχυρίζεται το ακριβώς αντίθετο.

Ανεξάρτητα του ποιος βρισκόταν ή όχι στο χωριό, τέτοιες επιθέσεις μικρή σημασία έχουν όσον αφορά την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ή στο ίδιο το Πακιστάν: η κατάσταση στο υπό κατοχή ΗΠΑ - ΝΑΤΟ Αφγανιστάν συνεχίζει να είναι εμπόλεμη, ενώ στο Βόρειο Ουαζιριστάν του Πακιστάν έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες βδομάδες πάνω από 43 άνθρωποι.

Οικείες «απειλές» και παραμυθίες

Στα αξιοσημείωτα, χτες προέκυψε και νέα «κασέτα» με ομιλία του... φαντομά Οσάμα μπιν Λάντεν που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ, στην οποία ο Σαουδάραβας μεγιστάνας «απειλεί με επιθέσεις στις ΗΠΑ», οι οποίες «ήδη προετοιμάζονται», και αξιώνει την «απόσυρση» των δυνάμεων των ΗΠΑ από το Ιράκ. Η CIA, λίγο αργότερα, «επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα» του μηνύματος. Και η κυβέρνηση Μπους, αδράχνοντας την ευκαιρία, επαναβεβαίωσε ότι ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» θα συνεχιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ