Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Διαμαρτυρία του ΚΚΕ στην ισραηλινή πρεσβεία

Για τη σύλληψη βουλευτίνας του Κόμματος Λαού της Παλαιστίνης

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη σύλληψη και κράτηση της Φάντουα Χάντερ (μέλος της ΚΕ του Κόμματος Λαού της Παλαιστίνης) απ' τις ισραηλινές δυνάμεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ απέστειλε χτες ο υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, Μπ. Αγγουράκης. Η αποστολή έχει ως εξής:

«Οπως ενημερωθήκαμε από το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, οι ισραηλινές αρχές προέβησαν σε μια παράνομη και απαράδεκτη επίθεση ενάντια στους μετέχοντες στην προεκλογική εκδήλωση του κόμματος αυτού σε ξενοδοχείο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Οι δυνάμεις ασφάλειας συνέλαβαν και έχουν υπό κράτηση την κ. Φάντουα Χάντερ μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης και υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές στις 24 του Γενάρη 2006.

Με το διάβημά μας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία του κόμματός μας για την αυθαίρετη ενέργεια που μάταια αποσκοπεί στον εκφοβισμό των μελών και στελεχών του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης και γενικότερα του Παλαιστινιακού λαού. Θεωρούμε την ενέργεια αυτή ανεπίτρεπτη ανάμειξη στις εκλογικές διαδικασίες του παλαιστινιακού λαού σε μια προσπάθεια κλιμάκωσης της αμφισβήτησης και υπονόμευσης βασικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών, για τις οποίες πολλά χρόνια έχει αγωνιστεί με ηρωισμό το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση της κ. Φάντουα Χάντερ και την αποκατάσταση ομαλών συνθηκών για τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών. Το Κόμμα μας θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για την παραπέρα ανάπτυξη της αλληλεγγύης με το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης».

Επίθεση στο Τελ Αβίβ

Νέες πιέσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή άσκησαν χτες Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι με αφορμή την επίθεση ενός 22χρονου βομβιστή αυτοκτονίας σε εστιατόριο του Τελ Αβίβ, για λογαριασμό της Ισλαμικής Τζιχάντ, με αποτέλεσμα το θάνατο του δράστη και τον τραυματισμό περίπου 20 ατόμων.

«Καλούμε την Παλαιστινιακή Αρχή να κάνει οτιδήποτε για να εξαρθρώσει τις τρομοκρατικές υποδομές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ μίλησε για «ένα ακόμη παράδειγμα της άρνησης της Παλαιστινιακής Αρχής να πάρει μέτρα κατά της τρομοκρατίας έναντι του Ισραήλ»...

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Αμπού Αμπάς, έσπευσε και εκείνος να καταδικάσει την επίθεση στο Τελ Αβίβ (την πρώτη απ' τις 5 του περασμένου Δεκέμβρη) λέγοντας πως «είμαστε κατά των επιθέσεων σε αμάχους και των δύο πλευρών». Πρόσθεσε πως ο πραγματικός στόχος ήταν «το σαμποτάρισμα των εκλογών της 25ης του μήνα»...

Νωρίτερα, ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε προεκλογικό γραφείο υποψηφίου της «Χαμάς» στην Ανατολική Ιερουσαλήμ κατάσχοντας προεκλογικό υλικό και κλείνοντας το γραφείο για 15 μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ