Παρασκευή 20 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΟΦΙΑ.-- Στη χρήση βίας ακόμα και κατά ανηλίκων και εγκύων σε περίπτωση ταραχών και επεισοδίων θα μπορεί να καταφύγει πλέον η βουλγαρική αστυνομία, σύμφωνα με απόφαση του Κοινοβουλίου της χώρας.

ΡΩΜΗ.-- Σε απεργία κατέβηκαν οι εργαζόμενοι της «Αλιτάλια» χτες, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια ανασυγκρότησης της επιχείρησης που έχουν ήδη οδηγήσει σε περικοπές στις θέσεις εργασίας. Η απεργία είχε αποτέλεσμα να ακυρωθούν αρκετές πτήσεις της «Αλιτάλια».

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- Στις 9 Απρίλη θα πραγματοποιηθούν βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, όπως ανακοίνωσε χτες ο Πρόεδρος της χώρας Λάζλο Σόλιομ. Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές μετά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση το Μάη του 2004.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Ο υπουργός Εξωτερικών του Αφγανιστάν Αμπντάλα Αμπντάλα δήλωσε χτες ότι στη σύνοδο του Λονδίνου εντός του Γενάρη, για το μέλλον της χώρας, θα καταρτιστεί ένα πενταετές σχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη». Υπό κατοχή, βεβαίως...

ΓΙΑΛΑ.-- Περίπου 200 «εξτρεμιστές» έβαλαν φωτιά σε δεκάδες κεραίες και αναμεταδότες κινητής τηλεφωνίας το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στη νότια Ταϊλάνδη. Οι αρχές εκτιμούν ότι η ενέργεια έγινε σε «αντίποινα» για την κύρωση νόμου που ορίζει ότι οι αγοραστές συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας οφείλουν να δίνουν τα στοιχεία τους ώστε οι αρχές να μπορούν να εντοπίζουν «υπόπτους» σε περίπτωση χρήσης ενός κινητού για την πυροδότηση βόμβας. Δηλώσεις για το επεισόδιο έκανε ο πρωθυπουργός Θάκσιν Σιναουάτρα, ο οποίος υποστήριξε ότι «συνελήφθησαν επτά από τους εμπλεκόμενους» στους εμπρησμούς.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Ολο και πιθανότερη μοιάζει η επανέναρξη του εμφυλίου στη Σρι Λάνκα, όπου χτες σημειώθηκαν τρεις βομβιστικές επιθέσεις με τουλάχιστον 4 νεκρούς και 40 τραυματίες. Οι επιθέσεις αποδόθηκαν, από τις αρχές στους αυτονομιστές της οργάνωσης «Τίγρεις των Ταμίλ». Τους τελευταίους δύο μήνες οι νεκροί ξεπερνούν τους 140 στη χώρα.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Η αεροπορική εταιρία «Jet Airways» της Ινδίας θα εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της «Air Sahara» έναντι 500 εκατ. δολαρίων. Η εξαγορά θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρία αερομεταφορών στη χώρα, με ποσοστό 35% επί του συνόλου της εγχώριας αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ