Κυριακή 18 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λέγε, λέγε ψέματα, κάτι μένει

Πλήθυναν οι υπογραφές κάτω από το κείμενο διαμαρτυρίας για τη φίμωση και τον αποκλεισμό του λόγου και των δραστηριοτήτων του ΚΚΕ, από τηλεοπτικά μέσα, έντυπα και άλλα κέντρα, που παραπλανούν τον κόσμο και τον οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

Και είναι υπογραφές, όχι μόνο των αριστερών και των διανοουμένων, που συγκεντρώνουν, εσχάτως, και τις «αρές» του αρχιεπισκόπου, αλλά και όλων εκείνων των σκεπτομένων και προβληματισμένων ανθρώπων, που διαβλέπουν διάβρωση των θεσμών δημοκρατικής λειτουργίας.

Γιατί, αν η «νέα τάξη» και οι συνένοχοι έχουν ως εργαλείο επιβολής των συμφερόντων τους την ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟΪΚΗ τρομοκρατία, το άλλο εργαλείο τους είναι η συστηματική διάβρωση, που προσφέρει η υπερσύγχρονη τεχνική της παραπληροφόρησης.

Οι καταστάσεις που δημιουργούνται, οι παραληρηματικές «λαοσυνάξεις», η αναντιστοιχία ακόμη και της ψήφου των λαϊκών στρωμάτων, που, στην ουσία, ψήφισαν κατά των συμφερόντων τους, παραπέμπουν στην ομαδική πλύση εγκεφάλου και τη δημιουργία εξαρτημένων αντανακλαστικών.

Και παίρνει η οργανωμένη παραπληροφόρηση πολλές κατευθύνσεις, όπως: Την παρασιώπηση γεγονότων, δραστηριοτήτων, θέσεων, απόψεων. Τη στρέβλωση και την εξαφάνιση των γεγονότων, τη συκοφάντηση και την επίθεση με προσχηματικούς λόγους «ιστορικές αναδρομές», καλλιέργεια ρωγμών, κατασκευές ειδήσεων, μεγέθυνση της διαφορετικότητας απόψεων.

Η τρίτη κατεύθυνση αφορά στην κύρια στρατηγική της παραπληροφόρησης, που εκπορεύεται από τα κέντρα των διαπλεκομένων συμφερόντων του κεφαλαίου και της πολιτικής έκφρασής τους. Διαπλεκομένων, τα οποία, πολλές φορές, καυτηριάζει οργίλος ο πρόεδρος της Βουλής, όπως και άλλοι, που αορίστως, όμως, περιγράφονται, χωρίς σαφώς να κατονομάζονται και, πολύ περισσότερο, να αντιμετωπίζονται δραστικά.

Και είναι, βέβαια, σύμβολο της εποχής, ότι τα μεγάλα αυτά συμφέροντα συνοδεύονται από τα δικά τους υποστηρικτικά κέντρα. Χειραγωγούμενης «ενημέρωσης».

Επικίνδυνες καταστάσεις, που οδηγούν σε παραλληλισμό προς την παλιά εκείνη «νέα τάξη» του ναζισμού και τις σύγχρονες απομιμήσεις της, που αναφέρονται και στην ύβρη του προπαγανδιστή Γκαίμπελς, κατά της κοινής νοημοσύνης: «Λέγε, λέγε ψέματα, κάτι μένει στο τέλος».

Και παραμένει - αντίθετα - επίκαιρη πάντοτε η φράση του Β. Ουγκώ: «Φωτίστε το κεφάλι του λαού, για να μην το κόψουν οι δήμιοί του, κάποια μέρα».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηθελε να λέγεται άνθρωπος... (2016-09-23 00:00:00.0)
«Εχω, λέγετε»!!! (2010-06-03 00:00:00.0)
ΠΟΥ ΝΑ 'ΛΕΓΑΝ ΚΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ... (2004-08-13 00:00:00.0)
Τον λέγανε ...Μπάρι Λίντον (2004-01-17 00:00:00.0)
"Λέγε, σε ακούμε..." (1997-10-14 00:00:00.0)
Η εθνική περιπέτεια που λέγεται ΝΑΤΟ (1997-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ