Κυριακή 18 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

26. Η ιστορία του 20ού αιώνα δείχνει ότι ο ρατσισμός, οι φυλετικές διακρίσεις, η ξενοφοβία, ο φασισμός, ο νεο-φασισμός και η νεο-αποικιοκρατία έχουν γίνει σοβαρές αιτίες πολέμου και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η πάλη ενάντια σε κάθε τέτοια τάση είναι σπουδαίο καθήκον του κινήματος ειρήνης.

27. Ας υποστηρίξουμε το «Διεθνές Ετος για τον Πολιτισμό της Ειρήνης» και τη «Διεθνή Δεκαετία για τον Πολιτισμό της Ειρήνης και της Μη-Βίας για τα Παιδιά του Κόσμου», όπως ανακηρύχτηκαν από τον ΟΗΕ. Είναι αναγκαίο να εντατικοποιήσουμε τη δράση μας για μια εκπαίδευση που θα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ειρήνη, στον αφοπλισμό, στην ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος, στο ρόλο της ενημέρωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

28. Ο κίνδυνος της τρομοκρατίας αποτελεί απειλή για την ειρήνη, την ασφάλεια, την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα, είτε προέρχεται από συγκεκριμένες ομάδες, χώρες, είτε από θρησκευτικά δόγματα. Το κίνημα ειρήνης έχει χρέος να αγωνιστεί για την εξάλειψη της τρομοκρατίας.

29. Υποστηρίζουμε τον αγώνα των αυτόχθονων για το δικαίωμά τους για γη, ταυτότητα και αυτοδιάθεση.

30. Καλούμε όλα τα κινήματα ειρήνης να δουλέψουν από κοινού και να συνεργαστούν για τα καθήκοντα και τα αιτήματα που αναφέρονται παραπάνω, για έναν 21ο αιώνα ειρήνης και ασφάλειας, ενάντια στη σημερινή τάξη πραγμάτων του πολέμου και των επεμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ