Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προετοιμάζονται για την κινητοποίηση της «ΑΓΡΟΤΙΚΑ»

Στελέχη της ΠΑΣΥ, σε περιοδείες που οργανώνουν οι κατά τόπους Γραμματείες, θα ενημερώσουν τους αγρότες για την παναγροτική κινητοποίηση η οποία θα γίνει στις 2 του Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της «ΑΓΡΟΤΙΚΑ»

Συσκέψεις και εξορμήσεις προγραμματίζουν οι κατά τόπους Γραμματείες της ΠΑΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί ο αγροτικός κόσμος για το πλαίσιο της παναγροτικής κινητοποίησης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη η ΠΑΣΥ στα πλαίσια της «ΑΓΡΟΤΙΚΑ». Το συλλαλητήριο ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ θα γίνει στις 2 του Φλεβάρη στις 5 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ηδη από αυτό το Σαββατοκύριακο, που καθώς φαίνεται θα υπάρχει βελτίωση του καιρού, αγροτοσυνδικαλιστές και φίλοι της ΠΑΣΥ αρχίζουν περιοδείες σε χωριά της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού ήδη ολοκληρώνονται οι συναντήσεις όπου έγινε συζήτηση σχετικά με την καλύτερη διοργάνωση της ενημερωτικής καμπάνιας και με σκοπό να υπάρξει μαζικότερη συμμετοχή των παραγωγών στη συγκέντρωση.

Στο μεταξύ, ευρεία αγροτική σύσκεψη διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση του Νομού Εβρου, προκειμένου να συζητηθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών και η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, με ένα από τα κύρια αιτήματα τη διασφάλιση της τευτλοκαλλιέργειας και τη συνέχιση λειτουργίας των ζαχαρουργείων της χώρας. Ηδη το κλίμα ανάμεσα στους τευτλοπαραγωγούς είναι πολύ βαρύ μετά την ανακοίνωση από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης των χαμηλών τιμών αγοράς των προϊόντων τους και πολλοί αγρότες προβληματίζονται αν προχωρήσουν στην καλλιέργεια τεύτλων. Τα έξοδα παραγωγής είναι τόσο υψηλά, λένε, που γίνεται απαγορευτική στη χώρα μας η τευτλοπαραγωγή. Από την άλλη, εναλλακτικές καλλιέργειες δεν υπάρχουν κι έτσι το αδιέξοδο των παραγωγών είναι πλήρες.

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αγρότες αλλά και εργαζόμενοι, που αναμένεται επίσης να δώσουν δυναμικό «παρών», ενωμένοι θα διεκδικήσουν:

  • Απορρόφηση της φετινής παραγωγής για όλα τα προϊόντα με τιμές και επιδοτήσεις που θα καλύπτουν το κόστος και θα αφήνουν ένα αναγκαίο εισόδημα για αξιοπρεπή διαβίωση
  • Προστασία από τις αθρόες εισαγωγές και αύξηση των εξαγωγών
  • Κατάργηση των ποσοστώσεων και προστίμων συνυπευθυνότητας
  • Κρατική στήριξη της γεωργίας. Ενιαίος κρατικός φορέας λιπασματοβιομηχανίας για φτηνά και καλής ποιότητας λιπάσματα που είναι αναγκαία για τους αγρότες, με ταυτόχρονη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να σταματήσει η εκκαθάριση της Ομοσπονδίας ΓΣ Θεσσαλονίκης
  • Ανθρώπινες συντάξεις για τους αγρότες, με κατώτερη σύνταξη τουλάχιστον 420 ευρώ.

Οι συγκεντρωμένοι θα διακηρύξουν επίσης ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για τη διαμόρφωση των πολιτικών προϋποθέσεων που θα διασφαλίσουν την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής:

-- Που θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών

-- Θα βοηθά στην ανάπτυξη της γεωργίας, σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας μας και τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας

-- Θα στηρίζεται πολύπλευρα από το κράτος και μέσα από αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία και σύγχρονες αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές θα αναζωογονεί την ύπαιθρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ