Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ»
Ξεκινά η μαζική εκποίηση

Η Λυρική Σκηνή, η ΔΕΘ, και πλήθος άλλων έργων υποδομής, παραδίδονται στους ιδιώτες με αποικιοκρατικούς όρους

Η κατασκευή σχολικών μονάδων, πυροσβεστικών σταθμών, αστυνομικών κτιρίων, κτίρια στέγασης φοιτητών, η αίθουσα της Λυρικής Σκηνής, τουριστικές υποδομές, μονάδες διαχείρισης αποβλήτων, ο εκθεσιακός χώρος της ΔΕΘ - «Hellexpo», αποτελούν ένα μόνο, το πρώτο δείγμα των δημόσιων υποδομών που θα περάσουν στον έλεγχο και την εκμετάλλευση των ιδιωτών, μέσω των περιβόητων συμπράξεων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Σε αυτές τις αποφάσεις κατέληξε χτες το βράδυ η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλου, του υφυπουργού Οικονομίας Χ. Φώλια, και του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ. Και τα έργα αυτά που παραδίδονται στους ιδιώτες, με αποικιοκρατικούς κυριολεκτικά όρους (το δημόσιο θα βάζει ένα σεβαστό μέρος των χρημάτων, θα παράσχει εγγυήσεις για δάνεια ιδιωτών, ενώ οι τελευταίοι θα εκμεταλλεύονται τα έργα αυτά έναντι υψηλότατης και εξασφαλισμένης κερδοφορίας) αποτελεί μόνο την πρώτη πράξη του δράματος. Σε κάθε επόμενη συνεδρίαση της διυπουργικής, θα εντάσσονται και νέα, «ώριμα» προς εκμετάλλευση έργα.

Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας, τα έργα που προγράφονται - παραδίδονται σε ιδιώτες, είναι τα ακόλουθα:

Υπουργείο Παιδείας: νέες σχολικές μονάδες, προγράμματα φοιτητικής στέγασης.

Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου: στέγαση δημόσιων υπηρεσιών (υπουργεία, ΔΟΥ κλπ.). Νέοι πυροσβεστικοί σταθμοί περιφέρειας. Στέγαση αστυνομικών διευθύνσεων και υπηρεσιών περιφέρειας. Ακαδημίες σωμάτων ασφαλείας.

Υπουργείο Πολιτισμού: Μετασκευή γηπέδου tae Kwo do, συνεδριακό κέντρο, δημιουργία πάρκου πολιτισμού, στέγαση Λυρικής Σκηνής.

Περιφέρειες και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Στέγαση υπηρεσιών, μονάδες διαχείρισης αποβλήτων, αξιοποίηση ακινήτων, τουριστικές υποδομές.

Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης - «Hellexpo»: Ανάπλαση έκθεσης ΔΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ