Σάββατο 17 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
«Χρώματα» εκτός των τειχών

Εργο του Λογό
Εργο του Λογό
Από τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες «εκτός των τειχών» της πρωτεύουσας σημειώνουμε:

  • Εκθεση έργων του μεγάλου Βρετανού γλύπτη Χένρι Μουρ θα φιλοξενήσει αυτό το καλοκαίρι το Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Η ξεχωριστή αυτή εικαστική παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος στην Ανδρο, από τις 25 του Ιούνη έως τις 17 του Σεπτέμβρη. Τίτλος της: «Χένρι Μουρ: Υπό το φως της Ελλάδος». Θα παρουσιαστούν 45 γλυπτά, 26 σχέδια, 3 χαρακτικά, 5 λευκώματα, 2 ταπισερί, καθώς και μακέτες και αντικείμενα από το εργαστήριο του καλλιτέχνη. Τα περισσότερα προέρχονται από το Ιδρυμα Χένρι Μουρ.
  • Εγκαινιάζεται την 1η του Ιούλη στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Σπέτσες» (Συγκρότημα Νησιά), έκθεση κατασκευών του Λογό, με τίτλο «ΛΟΓΟ... ήρωες». Με τη γνωστή χιουμοριστική γραφή του και τους συνήθεις... ύποπτους ήρωές του, ο Λογό έκανε δύο ενότητες έργων, μία κατασκευών ντεκουπαρισμένων σε μέταλλο και ζωγραφισμένων και από τις δύο πλευρές και μία επίτοιχων κατασκευών σε ξύλο με ντεκουπαρισμένα και βαμμένα τα ανθρωπάκια του, πάνω σε φόντα από ξύλο, στα οποία δημιουργεί τις συνθέσεις του. Επενδυτές, λεφτάδες με χονδρές κοιλιές και πούρα, τροφαντές ξανθούλες, κατσαρομάλλες ναζιάρες, ποδοσφαιριστές και άλλοι πολλοί ΛΟΓΟ... ήρωες παρελαύνουν από τη χαρούμενη αυτή έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 27 του Ιούλη.

Την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο, εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ηλία . Η έκθεση αποτελείται από μια σειρά έργων με θέμα το παιδί, άλλων σε μουσαμά και άλλων σε χαρτί με κύριο υλικό λάδι, σκόνες με κόλλα, με ξηρά παστέλ κ.ά. Παιδικές μορφές-κούκλες, πλασμένες με μαυρόασπρες αποχρώσεις, στέκουν προβληματισμένες στους πίνακές της, ντυμένες με έντονα χρώματα και πλαισιωμένες από κάποια παιδικά παιχνίδια. Οπως σημειώνει η ίδια η ζωγράφος, «εικόνες παρμένες από παιδικά φιγουρίνια, εικόνες-αφορμή να ξαναδημιουργήσουν τον ψεύτικο ποπ αρτ κόσμο μου. Απόπειρες να βρω την επιθυμία που έχασα, προσπαθώντας να την αναλύσω».


  • Οι μαθητές του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδαςπαρουσιάζουν την ετήσια έκθεση των παιδικών τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης. Η έκθεση πραγματοποιείται στην πλατεία Αγίου Δημητρίου και θα λειτουργεί έως τις 25 του Ιούνη από τις 6 έως τις 9 το βράδυ.
  • Στην αίθουσα τέχνης «Βουρκαριανή», στην Κέα, φιλοξενείται έκθεση έργων της Κατερίνας Μωραΐτη. Η καλλιτέχνιδα τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη μικρογλυπτική. Το υλικό που μεταχειρίζεται είναι ο μπρούντζος, τον οποίο επεξεργάζεται με τη μέθοδο του «χαμένου κεριού», μία αρχαία τεχνική που χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή κοσμημάτων και γλυπτών μικρού μεγέθους. Στα έργα της συνυπάρχουν δύο γήινα στοιχεία χαρακτηριστικά για τον αγώνα της ύλης έναντι στο χρόνο, ο μπρούντζος και η πέτρα η λαξευμένη από το κύμα της θάλασσας και τον ελληνικό αγέρα.

Δημιουργίες του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας
Δημιουργίες του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ