Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Κομισιόν θα «καταπιεί» τους ψαράδες της Μεσογείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πραγματοποίησαν χτες παράκτιοι αλιείς από διάφορες περιοχές της χώρας. Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αλ. Κοντό, όπου έλαβαν διάφορες υποσχέσεις για τα αιτήματα που του έθεσαν.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρεται πως οι εκπρόσωποι των αλιέων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, ενώ τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ιπποδύναμη των των μηχανών των αλιευτικών σκαφών, οι περιορισμοί και οι ποινές που τίθενται.

Το ζήτημα όμως για τα προβλήματα των παράκτιων αλιέων είναι η ακολουθούμενη πολιτική της ΕΕ, που θέτει στο περιθώριο και την ανεργία τους μικρούς και μεσαίους ψαράδες, όπως ακριβώς γίνεται και με τους αγροτοκτηνοτρόφους. Κι όπως είναι γνωστό, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2006 είναι να ψηφιστούν τα αρνητικά μέτρα που προτείνει η Κομισιόν στο νέο αλιευτικό κανονισμό για τη Μεσόγειο. Μέτρα που αν γίνουν πράξη θα πλήξουν και την παράκτια αλιεία και τη μέση αλιεία. Οσο για τους κυβερνώντες, είτε είναι ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ, αυτοί το μόνο που θα κάνουν είναι να τα εφαρμόσουν κατά γράμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ