Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Με «ανοιχτό στόμα» οι ιδιώτες

Στην πεπατημένη της ανάδειξης του Τουρισμού σε στυλοβάτη της οικονομίας κινήθηκε χτες ο υπουργός Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλος, στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης «Ξενία», επισημαίνοντας και τη συμβολή των επιχειρηματιών του κλάδου. Μια συμβολή, που αναγνωρίζεται και ...έμπρακτα, καθώς, σύμφωνα με μελέτη της «Xenia Εκθέσεις - Συνέδρια ΑΕ», από το 1998 μέχρι το Νοέμβρη του 2005 είχαν εγκριθεί για χρηματοδότηση (μέσω των «αναπτυξιακών» νόμων) 1.120 τουριστικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ!

Μέσα από την ίδια μελέτη, προκύπτει ότι ειδικά το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο περιμένει πολύ περισσότερα και συγκεκριμένα την προώθηση μεγάλων επενδύσεων στη Μεσσηνία, στην Κρήτη, στη Μαγνησία (έχουν ήδη δρομολογηθεί), αλλά και την απόσπαση από την ΕΤΑ ΑΕ δημόσιας περιουσίας. Μάλιστα, αναμένονται σύντομα προκηρύξεις για μια σειρά από «φιλέτα», αν και το υπουργείο Τουρισμού, όπως και η ΕΤΑ αποφεύγουν δημόσιες τοποθετήσεις, προφανώς για να γλιτώσουν από την κατακραυγή, προτιμώντας να εξαντλήσουν τα όποια χρονικά περιθώρια έχουν μέχρι την προκήρυξη των διαγωνισμών.

Η κυβέρνηση, απόλυτα προσηλωμένη στο οικονομικό σκέλος του Τουρισμού, δεν έχει κρύψει ότι προσβλέπει σε έσοδα από την παράδοση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας στους ιδιώτες, όπως έπραξε και το ΠΑΣΟΚ και σ' αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται πυρετωδώς, αλλά σιωπηλά, η «δική» της ΕΤΑ ΑΕ, που σύντομα θα αρχίσει να γράφει και τη δική της «αμαρτωλή» ιστορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ