Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις κλεισίματος

Με τετράωρη στάση εργασίας συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας (ΕΑΣΚ), αντιδρώντας στο κλείσιμο της συνεταιριστικής οργάνωσης που μεθοδεύεται το τελευταίο διάστημα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής συρρίκνωσης του συνεταιριστικού κινήματος, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι κάλεσαν σύσκεψη εκπροσώπων φορέων του νομού για το θέμα.

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο κλείσιμο της ΕΑΣΚ εξέφρασαν στη σύσκεψη ο Ν. Γκατζής, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Γ. Τσιούτρας, γραμματέας της ΝΕ του Κόμματος και οι εκπρόσωποι του συνεπούς αγροτικού κινήματος, που κατήγγειλαν ότι οι τελευταίες εξελίξεις εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αφήνοντας τελείως απροστάτευτους τους μικρομεσαίους αγρότες - παραγωγούς, για την επίτευξη του στόχου ξεκληρίσματός τους και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Κάλεσαν, επίσης, τους εργαζόμενους στην Ενωση να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία, να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους, τη συνέχιση λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων, καθώς και τη χρηματοδότηση και επαναλειτουργία των άλλων μονάδων.

Οσον αφορά στους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, περιορίστηκαν στα «κροκοδείλια δάκρυα» για το ενδεχόμενο κλεισίματος της Ενωσης, ενώ δεν αναφέρθηκαν στις τεράστιες ευθύνες που φέρει η πολιτική των κομμάτων τους για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το συνεταιριστικό κίνημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη οι συνεταιριστές που συνδιαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια την αντισυνεταιριστική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων στη διοίκηση της ΕΑΣΚ, επανέλαβαν τα περί ίδρυσης μιας «νέας Ενωσης», η οποία, ουσιαστικά, θα λεηλατήσει την περιουσία της σημερινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ