Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - «ΑΓΡΟΤΙΚΑ»
Μεθαύριο το αγροτικό συλλαλητήριο

Κοινός αγώνας αγροτιάς - εργατιάς, ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιαγροτική και αντεργατική πολιτική. Κλιμάκιο της ΠΑΣΥ επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων

Αποψη από τη χτεσινή επίσκεψη του κλιμακίου της ΠΑΣΥ στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων
Αποψη από τη χτεσινή επίσκεψη του κλιμακίου της ΠΑΣΥ στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων
Αλλο ένα βήμα στην κατεύθυνση συντονισμού του αγώνα αγροτιάς και εργατιάς ενάντια στην πολιτική που ξεκληρίζει τους αγρότες και κλείνει τα εργοστάσια, στην πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας, αναμένεται να γίνει μέσα από το συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη 2 του Φλεβάρη στις 5 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, μαζί αγρότες και εργάτες θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην ΚΑΠ, στις αντιαγροτικές και αντεργατικές πολιτικές της ΕΕ που υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Καθημερινά, κλιμάκια στελεχών των τοπικών Γραμματειών της ΠΑΣΥ σε όλη τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, «αλωνίζουν» τα χωριά με εξορμήσεις στα καφενεία, ενημερώνουν τους αγρότες και τους καλούν να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ. Παράλληλα, εξελίσσεται και εξόρμηση του ΠΑΜΕ στα εργοστάσια που η τύχη τους συνδέεται με τις αρνητικές αποφάσεις της ΚΑΠ, όπως π.χ., τα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, τα συνεταιριστικά εργοστάσια, κλπ.

Στο πλαίσιο αυτής της εξόρμησης χτες αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥ με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα, συνοδευόμενο από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη. Βρέθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να κρατούν το εργοστάσιο σε κατάληψη και σχεδιάζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα για να αποτρέψουν το κλείσιμό του. Σ' αυτό το πλαίσιο, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να βρεθούν και πάλι στην Αθήνα αύριο, Τετάρτη, έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, όπου στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί να γίνει τριμερής συνάντηση.

Κατά την επίσκεψη, ο Βαγγέλης Μπούτας μίλησε στους εργαζόμενους που κυριολεκτικά κατέκλυσαν το χώρο του εστιατορίου για να ακούσουν τη «φωνή» της ΠΑΣΥ που για δεύτερη φορά πηγαίνει στο εργοστάσιο προκειμένου να μεταφέρει τη συμπαράσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς. «Κάθε μέρα στους δρόμους με εναλλαγές των μορφών αγώνα, για να μην περάσουν οι αποφάσεις κυβέρνησης και κεφαλαίου, να μην κλείσει το εργοστάσιο», κάλεσε ο Β. Μπούτας και ξεκαθάρισε πως οι αγρότες βρίσκονται στο πλευρό τους από ταξική θέση γιατί «κοινή είναι η ρίζα των προβλημάτων εργατιάς και αγροτιάς». Οπως σημείωσε, το πρόβλημα επιδεινώθηκε τη δεκαετία του '90 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την απελευθέρωση των αγορών για να αλωνίζει το κεφάλαιο. Κατήγγειλε τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ που ήδη ανέλαβε ρόλο μεσάζοντoς και διαφημίζει το φθηνό αλλά αμφίβολης ποιότητας λίπασμα που εισάγει, μέσα από την εταιρία που έστησε, αλλά και της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ που έβαλαν πλάτη για να περάσει η πολιτική της ΕΕ.

Ο Β. Μπούτας κάλεσε σε κοινή δράση τους εργαζόμενους, σημειώνοντας: «Προϋπόθεση για να έχετε δουλιά εσείς, είναι πρώτα και κύρια να υπάρχουμε εμείς. Ομως η νέα ΚΑΠ περιορίζει ακόμη περισσότερο και καταργεί τις καλλιέργειες, μας ξεκληρίζει, ακόμη πιο έντονα τώρα με την αποσύνδεση της επιδότησης από την παραγωγή. Την ίδια ώρα κλείνει και τα εργοστάσια Λιπασμάτων το ένα μετά το άλλο».

Δεσμεύτηκε πως η ΠΑΣΥ θα κρατήσει στην πρώτη γραμμή των αγώνων τις διεκδικήσεις τους και τους κάλεσε να βρεθούν στο πλευρό των αγροτών στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο γιορτασμό του Κιλελέρ στις 19 του Μάρτη. Να παλέψουν μαζί για δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Λιπασματοβιομηχανίας που θα εγγυάται τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, θα εξασφαλίζει φθηνά και καλής ποιότητας λιπάσματα για τους αγρότες. Να παλέψουν για ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του τόπου, κόντρα στις αποφάσεις της ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μπαλάκι» σκοπιμοτήτων εργαζόμενοι και αγρότες (2006-01-10 00:00:00.0)
Με την ΠΑΣΥ στην Κέρκυρα (2003-05-09 00:00:00.0)
Πανελλαδικός αγωνιστικός συντονισμός (2001-11-13 00:00:00.0)
Αγωνιστικός, παλλαϊκός γιορτασμός (1997-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ