Κυριακή 18 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Παγκοσμιοποίηση, σχέση μονοπωλιακής κερδοφορίας - ιμπεριαλιστικού πολέμου, και διεύρυνσης της άνισης ανάπτυξης ισχυρών και αδύνατων καπιταλιστικών χωρών, αλλά και του πλούτου και της φτώχειας σε κάθε χώρα (σελίδες 6-7).

Πρόσχημα η δολοφονία του Σόντερς για την ένταση των κατασταλτικών μεθόδων ενάντια στο λαό, με νέα νομικά πλαίσια, νέους μηχανισμούς, αλλά και ενίσχυση της διαπλοκής τους με ΗΠΑ και ΕΕ, στο όνομα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας» (σελίδα 7).

Συνέχεια της αναταραχής στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας με μεγάλες διαστάσεις, αλλά και αρνητικές επιδράσεις, διχασμού, αποπροσανατολισμού του λαού από την αναγκαιότητα της ενωμένης πάλης του ενάντια στη νέα τάξη και την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική (σελίδες 10-11).

«Αναμόρφωση» (βλέπε κατεδάφιση) του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας με αρχή από τη μεταφορά του συνόλου των αποθεματικών των ταμείων στην ΑΕΔΑΚ, απ' όπου νομότυπα θα τα δίνουν στους μάνατζερ για να τα διαχειρίζονται εν λευκώ και να τα παίζουν στον τζόγο του Χρηματιστηρίου (σελίδα 12).

Ούτε λίγο ούτε πολύ τα περισσότερα ΜΜΕ, παρουσίασαν ως κοσμογονία τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του κυβερνητικού προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», που η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ο πρωθυπουργός τα συζήτησαν πριν λίγες μέρες και από κοινού στη συνέχεια τα παρουσίασαν με πολλές φαμφάρες (σελίδα 13).

Ημερίδα διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με επίκεντρο τις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει καθημερινά η ανεργία, τα αίτια που τη γεννούν, το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και τις προτάσεις διεξόδου από τη μάστιγα που «χτυπά» ανελέητα την εργατική τάξη της χώρας μας (σελίδα 14).

Πραγματοποιήθηκετο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιών - Μαιευτών, στο οποίο έγιναν συγκλονιστικές καταγγελίες για τα οργανωμένα σχέδια συμφερόντων που λυμαίνονται το χώρο της περιγεννητικής υγείας, με τεράστια κέρδη που συνεχώς γιγαντώνουν (σελίδα 20).

Τρέχουν σε ένα μαραθώνιο εξετάσεων οι μαθητές, συνοδευόμενοι από άγχος και πίεση και δίπλα, μαζί τους, οι γονείς να αναρωτιούνται: «άραγε θα αντέξουν;» (σελίδα 21).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ