Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποδυνάμωση τώρα όσων υπηρετούν το κεφάλαιο

Για την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από το κεφαλαίο οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και συνολικά τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του:

«Η επιδίωξη του κεφαλαίου να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους στις τράπεζες, αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης. Εντάσσεται στη συνολική και γενικευμένη επίθεση της πλουτοκρατίας και της αντιλαϊκής πολιτικής στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Είναι ενιαία, σταθερή και συντονισμένη.

Ταυτόχρονα με τον απροκάλυπτο τρόπο που επιχειρεί το τραπεζικό κεφαλαίο να καταργήσει ντε φάκτο την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αρνούμενο να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις, υπάρχει και η συνολική υπονόμευσή τους με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, που πρώτο νομοθέτησε το ΠΑΣΟΚ, και τώρα μαζί τα νεκρανασταίνουν κυβέρνηση, εργοδοτικές οργανώσεις και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας επιδιώκουν να μειώσουν το λεγόμενο "εργατικό κόστος", να συμπιέσουν κι άλλο τους μισθούς και τα μεροκάματα αυξάνοντας στο έπακρο το βαθμό εκμετάλλευσης.

Μεγάλες και διαχρονικές είναι οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών τόσο στο χώρο των τραπεζών όσο και της ΓΣΕΕ, που ενώ γνώριζαν τους στόχους της εργοδοσίας αντί να οργανώνουν την αντίσταση των εργαζομένων καλλιεργούσαν τη συναίνεση και την ταξική συνεργασία. Με τη συμμετοχή τους στον "κοινωνικό διάλογο" άνοιξαν τις πόρτες στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και στα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και να απεγκλωβιστούν από την πολιτική και τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου. Ο στόχος της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου σημαίνει ταξικός πόλεμος χωρίς τέλος! Δεν είναι τυχαίο ότι το τραπεζικό κεφάλαιο που έχει τη μεγαλύτερη κερδοφορία, ταυτόχρονα έχει και τη μεγαλύτερη επιθετικότητα κατά των εργαζομένων!

Αποδυνάμωση τώρα των κομμάτων και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που υπηρετούν τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Οργάνωση και συσπείρωση της εργατικής τάξης, των εργαζομένων. Συντονισμένος αγώνας με στόχους πάλης που να αντιστοιχούν στα συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ