Κυριακή 18 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η λειψυδρία και οι ... «νερουλάδες»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η είδηση, σύμφωνα με την οποία τα Βαλκάνια πλήττονται από έντονη ξηρασία, κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του κόσμου. Τα ρεπορτάζ μάλιστα αυτά εμπλουτίζονται και με εικόνες σαν αυτές που δείχνουν απελπισμένους κατοίκους της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας να φτάνουν στο σημείο να καταφεύγουν ακόμη και σε... λιτανείες για λίγο νερό!

Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι ύστερα από μια δεκαετία μπαίνουμε πάλι σε ένα νέο κύκλο έντονης λειψυδρίας και ότι το φάσμα αυτό κυκλώνει σιγά - σιγά και την Ελλάδα.

Εδώ, όμως, η κυβέρνηση φαίνεται να ζει στον... κόσμο της. Αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της χώρας, για να μην πούμε όπως πριν λίγα χρόνια το νερό - νεράκι, πρόλαβε και ιδιωτικοποίησε την ΕΥΔΑΠ. Και μάλιστα - για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των διάφορων «αλογομούρηδων» του Χρηματιστηρίου, έχει φορτώσει την ΕΥΔΑΠ μ' ένα πρόγραμμα ακόμη και εξαγωγής νερού στα Βαλκάνια και άλλες χώρες!

Και τι θα γίνει αν η λειψυδρία που βρίσκεται ήδη προ των πυλών μάς χτυπήσει την πόρτα; Τι έχουν να μας απαντήσουν αυτοί οι σύγχρονοι εκπρόσωποι της πολιτικής των «νερουλάδων»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ