Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Να πληρωθούν άμεσα οι συμβασιούχοι

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τους 129 συμβασιούχους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου.

«Στα πρόθυρα μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων βρίσκονται οι 129 συμβασιούχοι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παρά το γεγονός ότι προ μηνών έγιναν δεκτές από το ΑΣΕΠ οι αιτήσεις των παραπάνω 129 υπαλλήλων για μετατροπή της σύμβασής τους, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, έως τώρα δεν έχει γίνει δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ώστε να πληρώνονται κανονικά», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, στην Ερώτηση.

Και καταλήγει: «Οι περισσότεροι από αυτούς τους υπαλλήλους, που προσφέρουν, κατά την Πρυτανεία, σημαντικό έργο σε υπηρεσίες και γραμματείες, πληρώνονται από διάφορα προγράμματα, τα οποία άλλα έληξαν και άλλα λήγουν σύντομα. Ετσι, οι 129 εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκονται κυριολεκτικά "στον αέρα", με τις οικονομικές και κοινωνικές υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, αφού εργάζονται χωρίς να πληρώνονται έως τη δημοσίευση του αντίστοιχου ΦΕΚ».

Για το παραπάνω πρόβλημα της εργασίας και της μισθοδοσίας των 129 εργαζομένων υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Παιδείας:

  • Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να τους καταβληθούν οι μισθοί άμεσα;
  • Και τι για την άμεση δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης του ΑΣΕΠ για τη μετατροπή της σύμβασής τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ