Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ανεβάζουμε τον πήχη στη δράση μας

Πλατιά σύσκεψη χτες για τον προγραμματισμό της δουλιάς το επόμενο διάστημα

Ο προγραμματισμός και το πλαίσιο δράσης για το επόμενο διάστημα, η ακόμη μεγαλύτερη στήριξη του απεργιακού αγώνα των μεταλλεργατών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και των ναυτεργατών που ακολουθεί σε δύο βδομάδες καθώς και η ένταση της δράσης σε κάθε χώρο δουλιάς για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη που διοργάνωσε χτες το βράδυ η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ.

Στην εισήγησή του, ο επικεφαλής της Γραμματείας Νίκος Ξουράφης έκανε εκτενή αναφορά στη γενικευμένη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, με αιχμή το ξήλωμα των ΣΣΕ, καθώς και στις μεγάλες ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ. Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη της έντασης των προσπαθειών για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στα σωματεία και την ολόπλευρη στήριξη των εργαζομένων που αυτό το διάστημα βρίσκονται σε απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις.

«Για μας έχει αξία να μετράμε με αυστηρότητα την αποτελεσματικότητα της δράσης μας με βάση τη μαζικοποίηση των συνδικάτων και τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών τους, τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την άνοδο της συμμετοχής τους στους αγώνες, τη βελτίωση των συσχετισμών ώστε να μπουν νέες δυνάμεις στις τάξεις του ΠΑΜΕ» υπογράμμισε ο συνδικαλιστής, ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν συνδικαλιστές από σωματεία του Πειραιά και, «ακτινογραφώντας» το χώρο δουλιάς τους, μετέφεραν την εμπειρία των αγωνιστικών πρωτοβουλιών που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Ανάμεσά τους, ο Ακης Δουλόπουλος, από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα της συμμετοχής και δράσης των νέων στα σωματεία που πρέπει να ενταθεί. Η Γιώτα Κονταξιδάκη, συνδικαλίστρια στο χώρο των Εμποροϋπαλλήλων και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εστίασε στις σκληρές και νικηφόρες μάχες που έδωσε το σωματείο στο «Μετρόπολις» και σε άλλους χώρους δουλιάς που είχαν σαν αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι να εμπιστεύονται το σωματείο. Ανάλογες ήταν οι τοποθετήσεις των συνδικαλιστών και από το χώρο των ναυτεργατών, της υγείας, της εκπαίδευσης, των ΟΤΑ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ