Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Αντιδρούν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφάσισαν για την ερχόμενη Τετάρτη οι ΕΒΕ Ιωαννίνων, και για το τέλος του μήνα οι εκπρόσωποι Εμπορικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών ΕΒΕ της Θεσσαλίας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Θεσσαλίας και των Ιωαννίνων, αντιδρώντας στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που προωθεί η κυβέρνηση. Στα Γιάννενα, οι επαγγελματοβιοτέχνες και μικρέμποροι πραγματοποιούν συγκέντρωση στα Λιθαρίτσια την Τετάρτη 8 του Φλεβάρη και ώρα 6.30 μ.μ. Επίσης, στη Θεσσαλία - όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα προεδρεία των Εμπορικών Συλλόγων και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων στα Τρίκαλα - στα τέλη Φλεβάρη ή στις αρχές Μάρτη θα γίνει πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα, απ' όπου κατάγεται ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας.

Επίσης, αποφασίστηκε η διοργάνωση κοινής εκδήλωσης στη Θεσσαλία, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι εφοριακοί και αγρότες της περιοχής ώστε να στείλουν κοινό μήνυμα καταδίκης των κυβερνητικών σχεδίων. Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Τονίστηκε, δε, ότι απώτερος στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η σταδιακή απελευθέρωση του ωραρίου για όλες τις Κυριακές προς όφελος των μεγάλων πολυκαταστημάτων.

Η απελευθέρωση του ωραρίου και η επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην ετήσια Γενική Συνέλευση (ΓΣ) του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Νομού Λάρισας. Στη ΓΣ αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα το επόμενο διάστημα, για το συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων, ενώ θα γίνουν επαφές με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου στο νομό. Μιλώντας στη ΓΣ ο Β. Σταμουλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου, επισήμανε την αναγκαιότητα συσπείρωσης των εργαζομένων, των μικρεμπόρων και των αυτοαπασχολουμένων καθώς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων σ' ένα κοινό μέτωπο για ν' αντιπαλέψουν μαζί την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους.

Στα Γιάννενα

Με την απόφασή τους να κινητοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, οι ΕΒΕ Ιωαννίνων δίνουν μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ η οποία προωθεί την απελευθέρωση του ωραρίου που είχε αρχίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δηλώνουν πως δεν αποδέχονται τους «κοινωνικούς διαλόγους»-απάτη. Οι μικρέμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες του νομού διεκδικούν μεταξύ άλλων:

  • Ενιαίο και συνεχές υποχρεωτικό ωράριο για όλα τα καταστήματα έως και 48 ώρες εβδομαδιαίως
  • 3 απογεύματα κλειστά
  • Κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας

Επίσης, στηρίζουν τα αιτήματα των εργαζομένων για την κατοχύρωση πλήρους και σταθερής εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Στην κατεύθυνση της συμπόρευσης, κοινής πάλης και δράσης, των εργαζομένων και των ΕΒΕ ενάντια στο σύνολο της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής - που οδηγεί τόσο στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και στη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους όσο και στον αφανισμό των ΕΒΕ και των μικρεμπόρων - το ΠΑΜΕ και μια σειρά από ταξικά σωματεία δραστηριοποιούνται και θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί προβάλλοντας έτσι και αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα συντονισμού εργαζομένων και ΕΒΕ για κοινούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ