Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
Προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στους επιβάτες!

Συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ούτε λίγο ούτε πολύ ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία έχουν οι επιβάτες και ο... πανικός τους

Ξεκίνησαν από χτες οι αγορεύσεις των δικηγόρων της υπεράσπισης στη συνέχεια της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ. Πρώτος ήταν ο Σταμ. Τσελέπης, ένας από τους δύο δικηγόρους που υπερασπίζονται τον πλοίαρχο Βασ. Γιαννακή. Ακολουθώντας την κοινή γραμμή των δικηγόρων των κατηγορουμένων, ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της αγόρευσής του στην υπεράσπιση της πλοιοκτήτριας εταιρίας, επιχειρώντας να πείσει πως για την κακή κατάσταση του πλοίου και τα άθλια σωστικά, ευθύνονται οι... επιβάτες και ο πανικός τους!

Συγκεκριμένα για τις σωσίβιες λέμβους που δεν μπόρεσαν να κατεβούν, είπε ότι είχαν κολλήσει γιατί κάποιοι από τους επιβάτες πήγαν να τις κατεβάσουν και επειδή δε γνώριζαν, τις αχρήστευσαν! Οσον αφορά τα παμπάλαια σωσίβια με τους σχισμένους ιμάντες, ισχυρίστηκε ότι σκίστηκαν επειδή υπήρχε πανικός και τα τραβούσαν οι επιβάτες...

Αναφερόμενος στα φωτάκια των σωσιβίων και στις σφυρίχτρες, είπε αφήνοντας άφωνους τους λιγοστούς συγγενείς των θυμάτων και τους ναυαγούς που ήταν στην αίθουσα: «Ο έλεγχος για το αν λείπουν οι σφυρίχτρες και τα φώτα είναι άνευ ουσίας γιατί κανένας επιβάτης δε χρησιμοποίησε σφυρίχτρα μέσα στη θάλασσα! Ενώ δεν προέκυψε από τη διαδικασία ότι πνίγηκε κάποιος επειδή δεν είχε λαμπάκι!». Κι όλα αυτά όταν υπάρχουν μαρτυρίες που μιλάνε για ανθρώπους που τους σκότωσαν οι βάρκες, επειδή δεν τους έβλεπαν.

Για τις ανοιχτές υδατοστεγείς θύρες, αδίκημα για το οποίο και κατηγορείται ο πλοίαρχος Βασ. Γιαννακής, είπε ότι είναι ένα γενικότερο θέμα παιδείας των ναυτικών. Καταλήγοντας, ζήτησε από τους δικαστές η επιβολή της ποινής να υπακούει σε κάποιους κανόνες... λογικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ