Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραιτήσεις υπουργών ζητά το ΠΑΣΟΚ

Ζητώντας την παραίτηση τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης και αποδίδοντας «τεράστιες προσωπικές ευθύνες» στον πρωθυπουργό, θέτοντας θέμα «εμπιστοσύνης» συνολικά για την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χτες να ανεβάσει τους τόνους της δικομματικής αντιπαράθεσης για το θέμα των υποκλοπών.

Με δηλώσεις του πριν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ερασιτεχνισμούς» και «αλαζονεία», αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο να θίξει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τόσο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και της σημερινής, οι οποίες έχουν υπογράψει πλήθος συμφωνιών με την ΕΕ και τις ΗΠΑ για «παρακολουθήσεις», αλλά και ανεξέλεγκτη δράση πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα.

Δίνοντας «τροφή» στο επικοινωνιακό «παιχνίδι» ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη και Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα, ενώ το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης πρόσθεσε στη σχετική ...λίστα και τους υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπη και Εθνικής Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλο.

Επίσης ο Θ. Πάγκαλος επέρριψε ευθύνες στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλο, γιατί «σπατάλησε το χρόνο που του είχε δοθεί και δεν άγγιξε όλες τις πλευρές της έρευνας» και ζήτησε «να δοθεί η υπόθεση σε άλλον εισαγγελέα, ο οποίος να παρέχει τα εχέγγυα της αντικειμενικότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από τις κυβερνητικές επιταγές».

Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε την ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όλων των εμπλεκόμενων αρχών, υπηρεσιών και προσώπων της υπόθεσης. Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι με την απόφαση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, μετά το τέλος της δικαστικής διερεύνησης, προσπαθεί να μεταθέσει την κοινοβουλευτική έρευνα πολλούς μήνες πίσω.

  • Τη μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε Εξεταστική Επιτροπή, να ενημερώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τη Βουλή και προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν έναντι των υποκλοπών, ζητά με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ