Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Υπεύθυνες οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Την οποιαδήποτε παραβίαση του απόρρητου των επικοινωνιών καταδικάζει το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), επισημαίνει τη βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητας και της ελευθερίας, ενώ προσθέτει ότι έμπρακτα πλέον αμφισβητείται κάθε έννοια στοιχειωδώς ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΔΣ του ΔΣΑ, κατά τη χτεσινή συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τις υποκλοπές και σε ανακοίνωσή του επισημαίνει «τις ευθύνες και της παρούσας και της προηγούμενης κυβέρνησης». Κατηγορεί τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την υποχώρηση του νομοθετικού πλαισίου στο θέμα του απορρήτου και ως παράδειγμα αναφέρει τη θέσπιση μιας σειράς αντιδημοκρατικών νόμων (2225/1994, 3115/2003 και το Προεδρικό Διάταγμα 47/2005), ενώ κάνει λόγο και για «επιλεκτική διολίσθηση σε αυθαίρετες ακόμη και με το παραπάνω πλαίσιο παρακολουθήσεις "συνήθων υπόπτων"».

Ο ΔΣΑ καταδικάζει κάθε ανελεύθερο νομοθετικό και διοικητικό μέτρο είτε σε εσωτερικό, είτε σε κοινοτικό, είτε σε διεθνές επίπεδο. Επισημαίνει ότι το κλίμα της τρομο-λαγνείας «δημιούργησε κλίμα ανοχής των παραβιάσεων και ελευθεριών».

Τέλος, ο ΔΣΑ διαμαρτύρεται για τη δυσανάλογη και αναιτιολόγητη καθυστέρηση δημοσιοποίησης και δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης και απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση και την επέκταση του ελέγχου σε όλους τους παρόχους δικτύου τηλεπικοινωνιών με όρους απόλυτης διαφάνειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ