Τρίτη 7 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στηρίζει τις «μεταρρυθμίσεις» το ΠΑΣΟΚ

Υπερασπιζόμενος πλήρως την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και καλλιεργώντας τη λογική της «συναίνεσης» για τα λαϊκά στρώματα, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε και χτες με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην κυβερνητική επίθεση που εξελίσσεται με την προώθηση των «μεταρρυθμίσεων».

Βέβαια, ο Γ. Παπανδρέου την απροκάλυπτη στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση επιχείρησε να την καλύψει πίσω από δημαγωγικές κορόνες, στήνοντας έναν ψευδεπίγραφο διαχωρισμό μεταξύ της «προόδου» και της «συντήρησης». Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άσκησαν μια σκληρή μονόπλευρη πολιτική λιτότητας, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Γ. Παπανδρέου εντελώς δημαγωγικά να ισχυριστεί ότι το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, η οποία βαδίζει στον ίδιο αντεργατικό μονόδρομο, «εγγυάται», «προστατεύει» και «αυξάνει» την «οικονομική σιγουριά της οικογένειας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «στο μονόδρομο του φόβου και της ανασφάλειας, στο μονόδρομο της πολιτικής για τους λίγους», που ακολουθεί η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ απαντά πως «υπάρχει ο δρόμος της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ασφάλειας του πολίτη, της ασφάλειας της οικογένειας, της γειτονιάς, της ασφάλειας της ελληνικής κοινωνίας, με κοινωνική συνοχή και συμμετοχή, με δημιουργία, γνώση και εξωστρέφεια». Ενας δρόμος, δηλαδή, που εξασφαλίζει στο κεφάλαιο «εργασιακή ειρήνη», αφού καλεί τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν τη λογική του «διαλόγου», της «διαβούλευσης» και της «συνεννόησης», αντιπαραθέτοντας στους λαϊκούς αγώνες τη φιλανθρωπία, που βαφτίζεται «κοινωνική αλληλεγγύη», για την κάλυψη των πιο υποβαθμισμένων λαϊκών αναγκών.

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μόνη προτεραιότητα «τον πολυτραγουδισμένο πια ανασχηματισμό, που αναδεικνύει την εσωστρέφειά της». Μάλιστα, ο ίδιος επιχειρώντας να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα κάλεσε τους «Ελληνες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ», στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά νομιμοποίηση στη στρατηγική του μνημονίου (2010-09-05 00:00:00.0)
Μονόδρομος η συναίνεση των εργαζομένων στην απώλεια κατακτήσεων (2008-09-05 00:00:00.0)
«Πρόνοια» με συμπράξεις και ανταποδοτικό τέλος (2007-04-19 00:00:00.0)
Θέλει το λαό συνυπεύθυνο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής (2006-10-06 00:00:00.0)
Παίζει καλά το ρόλο του (2006-03-18 00:00:00.0)
ΠΕΡΙ "ΚΑΛΩΝ" ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ (1996-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ