Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Σήμερα, 21 Ιούνη, συμπληρώνονται 11 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ. Γεννήθηκε στο Καρπενήσι το 1921. ΕΑΜίτης στην Kατοχή και καπετάνιος του ΕΛΑΣ, μετά την Απελευθέρωση, γνώρισε τις διώξεις που είχαν εξαπολυθεί ενάντια στους αγωνιστές. Δε λιποψύχησε όμως. Συνέχισε τον αγώνα του από τις γραμμές του ΔΣΕ. Το 1948 τραυματίστηκε βαριά. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε στη Ρουμανία. Το 1952 πήγε στην Τασκένδη. Εκεί σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες.

Επαναπατρίστηκε το 1988 και συνέχισε τον αγώνα του ως μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 10.000 δρχ. στη ΝΕ Φθιώτιδας.

Η σύζυγός του Γλυκερία Παπαϊωάννου

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών που έπεσαν κατά την περίοδο 1941 - 1949, ο αγωνιστής Χρήστος Ιακωβίδης προσφέρει 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στο κόμμα του λαού και των αγώνων, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Ανω Νέας Σμύρνης - Λουτρών.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Βάσω Παπαδοπούλου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η γυναίκα του Μαρία Σακκά προσφέρει 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, για το 16ο Συνέδριο.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΥΡΟΥ, ΓΙΩΡΓΗ και ΜΑΤΙΝΑΣ ΠΟΥΡΓΑΛΗ, η κόρη του Σταύρου και της Ματίνας Αγγελική πρόσφερε 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* **

Φωτ.

Στη μνήμη της συναγωνίστριας και συναδέλφου ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΙΔΕΡΗ, προσφέρουμε στο Κέντρο Μελέτης της Ιστορίας Εθνικής Αντίστασης 10.000 δρχ.

Τα μέλη της Κίνησης Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ).

  • Επίσης στη μνήμη της Ελπίδας Σιδέρη, η Μαρία Πετροπούλου - Σπιτάδη πρόσφερε 3.000 δρχ. στο Κέντρο Μελέτης της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ