Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Κλειστή για τρεις μέρες η χωματερή

Λίγες μόλις μέρες πριν η χωματερή των Ανω Λιοσίων φτάσει στο πλήρες αδιέξοδο και δεν μπορέσει πλέον να δεχτεί ούτε ένα γραμμάριο σκουπιδιού, η Νομαρχία Δυτικής Αττικής και οι δήμοι του Θριασίου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ) θυμήθηκαν και πάλι το πρόβλημα και προχωρούν από σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε 3ήμερο προειδοποιητικό κλείσιμό της και συγκέντρωση εκεί στις 4 το απόγευμα.

Η απόφαση της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και των δήμων, μέσα από «επιτροπή αγώνα» που έχουν συγκροτήσει, έρχεται μετά από μεγάλο διάστημα πλήρους απραξίας και ελάχιστες μόλις μέρες από την ανακοίνωση του ΕΣΔΚΝΑ ότι σε ένα μήνα η χωματερή θα έχει γεμίσει οριστικά. Ετσι, κάτω από τη συνεχώς διογκούμενη οργή των κατοίκων του Θριασίου και κυρίως των Ανω Λιοσίων, που βλέπουν ότι θα πληρώσουν και πάλι αυτοί το αδιέξοδο με τα σκουπίδια τις Αττικής, επαναλαμβάνουν τους γνωστούς ελιγμούς με το γνωστό άνοιγμα και κλείσιμο της χωματερής.

Ταυτόχρονα, με το βλέμμα στραμμένο και στις τοπικές εκλογές που πλησιάζουν, η νομαρχία και οι δημοτικές αρχές της περιοχής ακολουθούν τη γνωστή από το παρελθόν τακτική. Να υψώνουν δηλαδή αγωνιστική ...παντιέρα όταν φουντώνει το πρόβλημα και κάτω από την πίεση του λαού και στη συνέχεια να αποδυναμώνουν οποιαδήποτε αγωνιστική διάθεση δημιουργείται. Αυτό έγινε άλλωστε μόλις την περασμένη άνοιξη με αφορμή τη λυματολάσπη, αυτό επαναλαμβάνεται και σήμερα.

Ολοι αυτοί βέβαια οι εκπρόσωποι νομαρχίας και δήμων είναι κάτι παραπάνω από συνυπεύθυνοι και έχουν τις ίδιες εγκληματικές ευθύνες με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη διατήρηση και σήμερα επέκταση της χωματερής στην περιοχή.

Στο μεταξύ, η απόφαση της νομαρχίας και των δήμων έδωσε αφορμή χτες και στο νέο δήμαρχο Ανω Λιοσίων, Β. Χριστοφιλάκη - μετά την παραίτηση του Νίκου Παπαδήμα - να δώσει συνέντευξη Τύπου για να υποστηρίξει ότι η δημοτική αρχή «αλλάζει σελίδα». Ουσιαστικά όμως μαζί με όλα τα γνωστά στελέχη της εδώ και χρόνια δημοτικής αρχής Ανω Λιοσίων επανέλαβε την ίδια τακτική που ακολουθούσε στο παρελθόν ο προηγούμενος δήμαρχος. Κάλεσε τους δημοσιογράφους και περιέγραψε τη γνωστή άθλια κατάσταση στη χωματερή, κατήγγειλε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και αποποιήθηκε κάθε ευθύνη που έχει η εδώ και χρόνια δημοτική αρχή για τον σημερινό καθημερινό υπερκορεσμό με 7.000 τόνους. Σαν να ήταν άλλοι αντιδήμαρχοι το 1997 όταν αποδέχονταν μαζί με τον πρώην δήμαρχο τη χωματερή για ακόμα 17 χρόνια, όταν συμφωνούσαν για τη λυματολάσπη με τα ανάλογα οικονομικά οφέλη, κ.ά.

  • Η Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση της χωματερής, πάντως, η οποία έχει δηλώσει ότι δε συμμετέχει στην επιτροπή αγώνα που έχουν συγκροτήσει νομαρχία και δήμοι θεωρώντας ότι είναι μέρος του προβλήματος, συνεχίζει τον αγώνα που έχει αρχίσει εδώ και καιρό διοργανώνοντας τη Δευτέρα 13 του Φλεβάρη συγκέντρωση στη Λ. ΝΑΤΟ στις 4.30 μ.μ. μπροστά στο στρατόπεδο ΜΑΚ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ