Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΕΑ
Επιχείρηση συγκάλυψης της νοθείας

Στελέχη της Συνομοσπονδίας εκδίωξαν χτες συνδικαλιστές της ΕΣΚ ΑμΕΑ, που επιχείρησαν να ελέγξουν τις διαδικασίες εκλογής αντιπροσώπων στο νόθο συνέδριο

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΣΚ ΑμΕΑ στα γραφεία της ΕΣΑΕΑ
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΣΚ ΑμΕΑ στα γραφεία της ΕΣΑΕΑ
Με τον πιο φαιδρό τρόπο, η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) συνεχίζει να προκαλεί τους χιλιάδες ανάπηρους, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή του συνεδρίου - μαϊμού στις 10 και 11 Φλεβάρη. Χτες, στελέχη της ηγεσίας της ΕΣΑΕΑ εκδίωξαν από τα γραφεία της Συνομοσπονδίας συνδικαλιστές της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ ΑμΕΑ), όταν οι τελευταίοι, πραγματοποιώντας έλεγχο στα μητρώα Ομοσπονδιών, επιβεβαίωσαν την πρωτοφανή νοθεία στην οποία κατέφυγε η ΕΣΑΕΑ για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο.

Είχε προηγηθεί νωρίς το πρωί δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΣΑΕΑ στο κέντρο της Αθήνας από στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ και συνεργαζόμενους υποψήφιους, με τη συμπαράσταση στελεχών του ΠΑΜΕ. Φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Γνήσιο συνέδριο παναναπηρικό, όχι μαϊμούδων, νόθων και δοτών», κατήγγειλαν τις διάτρητες διαδικασίες εγγραφής και εκλογής σε πολλούς συλλόγους αναπήρων, απαίτησαν το δικαίωμα της παράταξης να ελέγξει τις διαδικασίες εκλογής των αντιπροσώπων που συμμετέχουν στο συνέδριο, δημοκρατικό και γνήσιο συνέδριο, ενώ εκφράσανε και την αντίθεσή τους στο καταστατικό πραξικόπημα που έχει προετοιμάσει για την πρώτη μέρα του συνεδρίου η ηγεσία της ΕΣΑΕΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΕΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης, θεωρώντας το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των αναπήρων «μαγαζί» του, αρχικά αρνήθηκε στους συνδικαλιστές έστω και τον τυπικό έλεγχο των διαδικασιών εκλογής των αντιπροσώπων, αλλά και το δικαίωμά τους να βρίσκονται στην ΕΣΑΕΑ, χρησιμοποιώντας μάλιστα και εκφράσεις του τύπου: «Ξεχάστε το! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνετε έλεγχο» και «Εδώ είναι χώρος ιδιωτικός»!

Φοβήθηκαν το ξεγύμνωμά τους

Ωστόσο, η αποφασιστική στάση των συγκεντρωμένων εξανάγκασε την ηγεσία της ΕΣΑΕΑ να δεχτεί τον έλεγχο στις διαδικασίες εκλογής των αντιπροσώπων. Ελεγχο στον οποίο τα στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ προχώρησαν το απόγευμα της ίδιας μέρας, για να εκδιωχθούν τελικά από τα γραφεία της Συνομοσπονδίας, όταν άρχισαν να αποκαλύπτουν τις προσυνεδριακές πομπές της ηγεσίας.

Νωρίτερα το πρωί, στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών υπόμνημα με συγκεκριμένες καταγγελίες για τις νοθείες της πλειοψηφίας της ΕΣΑΕΑ ενόψει του συνεδρίου. Και ζήτησαν την παρέμβασή του, προκειμένου να δοθούν στους ανάπηρους τα χαρτιά εκλογής των συνέδρων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο, αφού βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η παράταξη τουλάχιστον οι μισοί απ' τους 1.400 σύνεδροι είναι ανάπηροι - μαϊμούδες.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, τα στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ καλούν τους ανάπηρους σε αγωνιστική εγρήγορση ενάντια στις μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΕΣΑΕΑ. Η ΕΣΚ ΑμΕΑ καλεί τους ανάπηρους να μπουν μπροστά στον αγώνα, μαζί με τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις, για τον εκδημοκρατισμό του αναπηρικού κινήματος, για τον επαναπροσανατολισμό του σε αγωνιστική βάση, έτσι ώστε να διεκδικεί την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ