Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Ερευνα για την «εθελουσία» θέλει η ΕΕ

Δημοσιοποιήθηκε χτες στις Βρυξέλλες η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κίνηση διαδικασίας έρευνας, για τον τρόπο που θα πληρωθεί το κόστος συνταξιοδότησης για την «εθελουσία έξοδο» στον ΟΤΕ, μετά από τη γνωστή επαίσχυντη συμφωνία κυβέρνησης - διοίκησης και ελεγχόμενης συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Στη 18μηνη έρευνα η Επιτροπή αναμένεται να αποφανθεί αν τα 360 εκατομμύρια ευρώ, από το 1 δισ. του συνολικού κόστους της εθελουσίας εξόδου από τον ΟΤΕ, που πρέπει να καταβληθούν στους πρόωρα συνταξιοδοτημένους, αποτελούν κρατική ενίσχυση στον ΟΤΕ, κάτι που δημιουργεί - κατά την ΕΕ - αθέμιτο ανταγωνισμό εκ μέρους της επιχείρησης.

Βέβαια, οι κυβερνώντες είναι προετοιμασμένοι πως σε περίπτωση που στην ΕΕ κριθεί παράτυπη - παράνομη η χρηματοδότηση της εθελουσίας εξόδου από το δημόσιο, όπως έχει αποφασιστεί, να μετακυληθεί το σχετικό κόστος στον ΟΤΕ και - γιατί όχι - να μεθοδεύσουν και μετακύλισή του στο ταμείο των εργαζομένων. Σε χτεσινή ανακοίνωση του ΟΤΕ σημειώνεται ότι η εξέλιξη που υπάρχει στην ΕΕ «ήταν αναμενόμενη» και «δεν επηρεάζει καθόλου την ομαλή πορεία της εθελουσίας αποχώρησης του προσωπικού», ενώ συμπληρώνει ότι μέχρι την «έκδοση της τελικής απόφασης τη δαπάνη θα καλύπτει ο ΟΤΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ