Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα (α)διαφανή...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ (και κυρίως οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Επικρατείας) πιστεύουν ότι όσο περισσότερο μιλάνε τόσο πιο πολύ στοιχειοθετούν τη διαφάνεια της κυβερνητικής πρακτικής στην υπόθεση των υποκλοπών, τότε μάλλον «έχουν χάσει την μπάλα»!

Δυστυχώς, όσο πιο πολύ μιλάνε, τόσο πιο πολύ μπερδεύονται (μεταξύ τους) και, βέβαια, μπερδεύουν και τον κόσμο που ακούει, έχοντας μπλέξει τις «δικαστικές» και τις «αστυνομικές» έρευνες, τα λογισμικά, που πότε «διαβάζονται» και πότε όχι, κλπ. Κι όλ' αυτά, χωρίς να λένε, φυσικά, κουβέντα για την ουσία: Το ποιος έκανε τις υποκλοπές.

Το μόνο καλό στην όλη υπόθεση είναι πως οι τσαπατσουλιές στους χειρισμούς, οι επιμέρους πληροφορίες που εμφανίζονται με το σταγονόμετρο και, γενικώς, η συμπεριφορά τους βοηθάει όσους προσέχουν να βγάζουν τα συμπεράσματά τους.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του Γιώργου Παπανδρέου, που ζήτησε «να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια» για τις υποκλοπές, επιτρέψτε μας να έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Φυσικά, μια δήλωση ...δεν κοστίζει και τίποτε, πλην, όμως, αμφιβάλλουμε για την ειλικρίνειά της.

Για παράδειγμα, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, το εννοεί πραγματικά; Εάν ναι, τότε, μπορεί να ξεκινήσει με όσα γνωρίζει ο ίδιος κι όταν φτάσει στο Μάρτη του 2004, ας δώσει το λόγο στον Κ. Καραμανλή για τη συνέχεια.

Οι διάφοροι μηχανισμοί υποκλοπών και παρακολουθήσεων, γενικότερα, έχουν μεγάλη ιστορία στη χώρα μας και δεν είναι νέο φρούτο. Αλλωστε, την περισσότερη δουλιά, τα 30 τελευταία χρόνια, για τη θεσμοθέτησή τους, την οργάνωση και τη διασύνδεση με αυτούς άλλων χωρών, κλπ., κλπ., την έχουν κάνει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ...

ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ κριτήρια θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα μετά τη συνταγματική αναθεώρηση, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου. Θα έχει τους λόγους της, φαίνεται, για να είναι τόσο σίγουρη σχετικά με την αλλαγή του σχετικού άρθρου του Συντάγματος.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Πάντως, ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια χώρα, που οι εταιρίες κάνουν ό,τι θέλουν ακόμη και στα ...δημόσια πανεπιστήμια με τις χρηματοδοτήσεις κατευθυνόμενων ερευνών, μεταπτυχιακών και όλα τα σχετικά. Φανταστείτε τι θα γίνει σε ιδιωτικά ανώτατα ιδρύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ