Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τακτική αντιλαϊκή - εκβιαστική;

Αγαπητέ «Ριζοσπάστη»

Στις 10 και 11 Γενάρη σχολιάζατε για τη ΔΕΗ, πως προσπαθεί δηλαδή θα απογειώσει τα κέρδη της, τα κεφάλαιά της, με πρώτη και ευκολότερη ενέργεια την αύξηση στις τιμές των τιμολογίων. Διαπίστωσα εγώ, όμως, από το παρακάτω γεγονός που περιγράφω πως ο πιο ανώδυνος και επικερδής τρόπος είναι άλλος:

Με ιδιόκτητο διαμέρισμα από το 1979, πολλές φορές καθυστέρησα την εξόφληση του λογαριασμού της ΔΕΗ, χωρίς όμως να πληρώσω τόκους υπερημερίας και χωρίς διακοπή του ρεύματος, όπως φαίνεται στην απόδειξη ένα (1) που σας στέλνω. Στην απόδειξη δύο (2) που εξοφλήθηκε μέσα στον ίδιο μήνα Νοέμβρη (με λήξη 4.11 η εξόφληση έγινε 23 ή 27.11 2005), την ημέρα, ακριβώς, της εξόφλησης έγινε η προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος! Η επανασύνδεση έγινε αυθημερόν. Επρεπε, όμως, πρώτα, να πληρώσω και επανασύνδεση 20,54 ευρώ και εκτός αυτού και αναπροσαρμογή της προκαταβολής, της εγγύησης δηλαδή. Μην έχοντας όμως να τα πληρώσω τα χρέωσε η ΔΕΗ στην επόμενη απόδειξη (αρ. 3).

Ετσι, όπως έγινε αντιληπτό από τα μέσα του 2005 άρχισε η εφαρμογή αυτού του σχεδίου είσπραξης ευρώ... Πήγα στον προϊστάμενο και του είπα γιατί αυτή η τακτική; Και μου απάντησε: Δεν έχουμε δικαίωμα είσπραξης υπερημεριών; Δεν έχουμε δικαίωμα διακοπής, δεν έχουμε δικαίωμα αύξησης της προκαταβολής, επειδή κάνεις μεγάλη κατανάλωση; Ναι έχετε, αλλά πώς το σκεφτήκατε ύστερα από 25 χρόνια;! Μήπως για να καλύψετε τις απώλειες στην κερδοφορία σας; Σημειώνω πως στη σχετική απόδειξη η προκαταβολή είναι 8,80 και στην τελευταία απόδειξη 48,80 ευρώ.

Ο ίδιος ο προϊστάμενος μου απάντησε πως οι προκαταβολές δεν τοκίζονταν οπότε εδώ και 25 χρόνια θα έπρεπε να είχε καλυφθεί η αύξηση και να μην ξαναβάζουν τώρα πρόσθετη αύξηση. Δεν ξέρω τι προβλέπει το συμβόλαιο. Ομως, αν δεν προβλέπεται, έχουμε να κάνουμε με πράξη εκβιασμού μονοπωλιακής επιχείρησης, άρα και παράνομη και αντισυνταγματική. Αγαπητέ "Ρ" νομίζω ότι το ζήτημα χρειάζεται έρευνα παραπέρα.

ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Δράμα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ