Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να σταματήσει η κοροϊδία σε βάρος των συνταξιούχων

Δεν αντέχει η οικονομία να σας δώσουμε αυξήσεις είναι μόνιμα η απάντηση των κυβερνητικών παραγόντων και του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτή ήταν και η απάντηση που έδωσε ο Κ. Καραμανλής στην επιτροπή των συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών που τον επισκέφτηκαν τέλος Νοέμβρη, ύστερα από μεγάλη πορεία που κάναμε στο Μαξίμου, κάτω από καταρρακτώδη βροχή και πολύ κρύο. Εισπράξαμε συμπάθεια και κατανόηση, αλλά φύγαμε με άδεια χέρια και άδειες τσέπες. Θέλει αλλά δεν μπορεί γιατί τα Ταμεία είναι άδεια, μας είπε. Αν είναι άδεια τα Ταμεία, όμως, δεν τα άδειασαν οι συνταξιούχοι, μα ούτε οι εργαζόμενοι με τους μισθούς πείνας που παίρνουμε ολόκληρη ζωή από όλες τις αστικές kυβερνήσεις, όποιο χρώμα και όνομα κι αν είχαν και έχουν, της σημερινής μη εξαιρουμένης. Για μας, έχει καθιερωθεί ο όρος λιτότητα σε όλους τους τόνους και σε όλες τις κλήσεις. Κάποιοι άλλοι από προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν χωρίς ντροπή πως η οικονομία δεν πάει καλά, γιατί ζουν πολλά χρόνια οι συνταξιούχοι και πως οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αγοράζουν ακριβά πράγματα!!!

Για τους νταβατζήδες και τους διάφορους αεριτζήδες και κομπιναδόρους που λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία, ιδρώτα και αίμα της εργατικής τάξης, κουβέντα δε γίνεται. Η σημερινή κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη και του ΠΑΣΟΚ, μείωσε τη φορολογία κατά 10% στο μεγάλο κεφάλαιο, από 35% έγινε 25% και από παντού παίρνουν και επιδοτήσεις - ακόμα και όταν κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και τις πάνε σε άλλες χώρες για πιο πολλά κέρδη αφήνοντας άνεργους χιλιάδες εργαζόμενους.

Το χειρότερο είναι ότι: Ενώ είναι γνωστό σε όλους, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, πως συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους ζουν για χρόνια κάτω από το όριο της φτώχειας, συνεχίζουν τους ξέφρενους εξοπλισμούς χωρίς σταματημό, εξυπηρετώντας τις πολυεθνικές του πολέμου και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Η χώρα μας (με δικά τους στοιχεία), μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, στις κατά κεφαλήν στρατιωτικές δαπάνες και σταθερά τα τελευταία χρόνια είναι μεταξύ των τριών πρώτων ανάμεσα σε όλες τις χώρες του κόσμου στις εισαγωγές όπλων. Πρόσφατα αναγγέλθηκαν καινούριοι εξοπλισμοί, αεροπλάνα F-16 πολλών δισ. δραχμών. Ούτε τα ζεϊμπέκικα ούτε οι κουμπαριές είναι αρκετά για να σταματήσουν την κούρσα των ξέφρενων και παράλογων εξοπλισμών.

Καιρός πια να σταματήσει η κοροϊδία σε βάρος μας και να μας δώσουν αυξήσεις να ζήσουμε με αξιοπρέπεια για να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για τα δίκαια αιτήματά μας θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι να δικαιωθούμε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΜΙΑΖΗΣ

συνταξιούχος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ