Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Μυστικά γυναικών

Την ιστορία τεσσάρων γυναικών αφηγείται η ταινία «Μυστικά γυναικών», του αξιόλογου Σουηδού σκηνοθέτη Ινκγμαρ Μπέργκμαν που θα προβληθεί απόψε στις 23.00 από το κανάλι της Βουλής.

Γυρισμένη στα 1952, η ασπρόμαυρη ταινία του Μπέργκμαν αφηγείται την ιστορία τεσσάρων γυναικών, που είναι συγχρόνως οι γυναίκες των αδελφών Λομπέλιους και που έχουν από χρόνια τη συνήθεια να περνούν μαζί το καλοκαίρι. Η Μάρθα είχε εγκαταλειφθεί από τον Μάρτιν ενώ ήταν έγκυος. Η Κάριν βλέπει τον σύζυγό της απορροφημένο από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Ετσι, μέσα στην πλήξη των ζεστών αργόσυρτων ημερών κάθε μια τους ξεχωριστά νιώθει την ανάγκη να εξομολογηθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γάμος της στις άλλες, εκφράζοντας ταυτόχρονα και έναν καημό για τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες...

Και εδώ ο Μπέργκμαν θέτει ερωτήματα χωρίς να δίνει σαφή απάντηση, περιμένοντας από το θεατή να δώσει τη δική του. Μπορεί να υπάρξει πλήρης ένωση, ερωτική ταύτιση ανδρός και γυναικός ή πάντα, κατά βάθος, οι σύζυγοι παραμένουν δυο ξένοι, δυο αδιάφοροι και εφήμεροι συνοδοιπόροι; Φυσικά υπάρχουν διαλείμματα επικοινωνίας, αλλά στην ουσία ο καθένας ζει τη δική του ζωή. Ο Μπέργκμαν, που πια δε γυρίζει ταινίες - ασχολείται αποκλειστικά με το θέατρο - «περπατά» μέσα από το μονοπάτι των γυναικών και κατεβαίνει τους δύσβατους δρόμους της γυναικείας ψυχής. Παίζουν οι: Ανίτα Μπιοργκ, Γιαλ Κιούλε, Γκουνάρ Μπιγιόρνσραντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ