Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Πολύμορφες κινητοποιήσεις χτες σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων στο υπουργείο Παιδείας
«Η Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα»! Αυτό φώναζαν χτες ολημερίς οι ντουντούκες μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, όπου με πρωτοβουλία των Πανελλαδικών Συντονιστικών ΑΕΙ - ΤΕΙ έγιναν εξορμήσεις ενημέρωσης και κινητοποιήσεις φοιτητών και σπουδαστών ενάντια στα Ινστιτούτα Διά Βίου Εκπαίδευσης (ΙΔΒΕ), την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και το νέο νόμο - πλαίσιο. Φοιτητές και σπουδαστές έδωσαν μια πρώτη γεύση της απάντησής τους στην κυβερνητική πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης, ώστε μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου να προχωρήσουν οι σύλλογοι σε μαζικές γενικές συνελεύσεις, σε αγωνιστικές διεργασίες.

Στην Αθήνα, οι φοιτητές σε όλες τις σχολές ενημερώνονταν με ντουντούκες και εξορμήσεις για τις επιπτώσεις της αναθεώρησης του άρθρου 16, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνταν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των σχολών. Στα ΤΕΙ Αθήνας οι σπουδαστές έκαναν πορεία μέσα στο κτίριο και παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ.

Εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων των σχολών της Αθήνας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και στο υπουργείο Παιδείας. Συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Σπ. Ταλιαδούρο, ο οποίος ακολούθησε την πεπατημένη, μιλώντας για «μη κρατικά ΑΕΙ» και αφήνοντας στο απυρόβλητο την ουσία, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Παιδείας. Ξεκαθάρισε ότι τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων είναι ισότιμα με τα bachelor (μπάτσελορ), ενώ απέδωσε την ίδρυση των ΙΔΒΕ στη... διευκόλυνση των φοιτητών, που έτσι δε θα χρειάζεται να κάνουν μάστερ! Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, πλάσαρε την κατάρτιση που παρέχουν τα ΙΔΒΕ ως αντιστάθμισμα στα μεταπτυχιακά, εννοώντας προφανώς ότι τα ΙΔΒΕ έχουν ρόλο να δώσουν σκόρπια κατάρτιση σε εκείνους που δεν έχουν την οικονομική άνεση να κάνουν μεταπτυχιακό!

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) οι φοιτητές πραγματοποίησαν μαχητική πορεία μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Η πορεία κατέληξε στις Φοιτητικές Εστίες, με αίτημα αιχμής τη δημόσια και δωρεάν σίτιση - στέγαση μετά και από την πρόσφατη πυρκαγιά εξαιτίας των οξύτατων προβλημάτων υποδομής. Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν και σε Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη με προπαγανδιστικές μαζικές εξορμήσεις στις φοιτητικές λέσχες. Στην Πάτρα οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιτροπή Ερευνών, ενώ στα Γιάννενα οι φοιτητές έκαναν εξόρμηση στη φοιτητική λέσχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ