Κυριακή 12 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Οι ελλείψεις ... «στέλνουν» πελάτες στις ιδιωτικές κλινικές

Ολόκληρη η Κεφαλονιά στερείται στοιχειώδους ψυχιατρικής περίθαλψης και οι ψυχικά ασθενείς σε περίπτωση κρίσης μεταφέρονται με αστυνομική συνοδεία στην Τρίπολη. Σε όλο το νησί υπάρχει μόνο ένας ιδιώτης ψυχίατρος.

«Οταν τα άτομα με ψυχολογικά προβλήματα παθαίνουν κρίση μεταφέρονται στην Τρίπολη και μετά στην Κεφαλονιά δεν παρακολουθούνται από κανέναν», επισημαίνει στο «Ρ» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Σπύρος Λυκιαρδόπουλος και προσθέτει: «Η θνητότητα σε άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα στο νησί είναι ανεβασμένη κατά 60% από ό,τι στον υπόλοιπο πληθυσμό». Κάτι που - όπως μας λέει - οφείλεται στην έλλειψη παρακολούθησης των ανθρώπων αυτών.

Στο νοσοκομείο του Αργοστολίου υπάρχουν βασικές ελλείψεις. Λείπουν μηχανήματα τρίπλεξ αγγείων και καρδιάς. Μάλιστα, όταν ασθενείς έχουν ανάγκη των παραπάνω εξετάσεων στέλνονται με ασθενοφόρο του νοσοκομείου σε ιδιωτικές κλινικές! Τα έξοδα για την εξέταση επιστρέφονται απ' τα Ασφαλιστικά τους ταμεία...

Τρεις βδομάδες πριν τη διακοπή του ρεύματος δε λειτουργούσε ο αξονικός τομογράφος. Συνολικά, δηλαδή, μαζί με τις 6 μέρες που η Κεφαλονιά βρέθηκε στο σκοτάδι, δεν υπήρχε αξονικός τομογράφος για ένα μήνα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το νησί στερείται Μονάδας Εντατικής Θεραπείες και Μονάδας Εμφραγμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ