Κυριακή 12 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κλιμακώνονται οι εκβιασμοί

Η Κύπρος έχει υποστεί πάμπολλα δεινά από τη Μεγάλη Βρετανία. Κι όχι μόνον όταν αποτελούσε τμήμα της βρετανικής αυτοκρατορίας, αλλά και αργότερα, αφού είχε αποκτήσει πλέον την εθνική της ανεξαρτησία. Αλλά και μέχρι πρόσφατα, όταν η κυβέρνηση Μπλερ έκανε ό,τι πέρναγε από το χέρι της, για να αλυσοδέσει το λαό και την ηγεσία της Κύπρου με το απαράδεκτο και διχοτομικό «σχέδιο Ανάν».

Είναι περισσότερο κι από προφανές, επομένως, ότι οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των κυρίαρχων κύκλων της Μ. Βρετανίας βρίσκονται σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. Από την άποψη αυτή, δεν ξαφνιάζει η ουσία της τελευταίας τοποθέτησης του Βρετανού ΥΠΕΞ, Τζακ Στρο. Από την άλλη, όμως, είναι σκόπιμο να σημειωθεί, επειδή η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Βρετανός υπουργός προοιωνίζεται την κλιμάκωση των επιθέσεων και των εκβιασμών σε βάρος του κυπριακού λαού. Ο Τζακ Στρο αναφέρθηκε στη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου, χρησιμοποιώντας την απαράδεκτη ορολογία «ελληνοκυπριακή κυβέρνηση» και «διοίκηση Παπαδόπουλου». Προφανώς, δεν το έκανε από άγνοια, ούτε του ξέφυγε και, μάλλον, φανερώνει τον προσανατολισμό των επόμενων κινήσεων της βρετανικής κυβέρνησης, κατά πάσα πιθανότητα, σε συντονισμό και συνεννόηση με το Λευκό Οίκο.

ΥΓ: Η... αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης γιατί «κινήθηκε στα όρια της πολιτικής αφωνίας», όπως εύστοχα σημειώνει ο Στ. Λυγερός στην προχτεσινή «Καθημερινή» και τι σημαίνει αυτό;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ