Κυριακή 12 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαφτίζουν «ανάπτυξη» την καταλήστευση του πλούτου...

Η πορεία συρρίκνωσης της κλωστοϋφαντουργίας ξεκίνησε από τη δεκαετία του '90 και συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς. Στη Νάουσα το 1985 έκλεισε η ΥΦΕΝ, ακολούθησε το 1987 το κλείσιμο της επιχείρησης του Πέτρου Γεωργιάδη, το 1990 της «Πέλλα - Ολυμπος» και της «Βέτλανς Νάουσα» και πολλών ακόμη μικρών επιχειρήσεων. Το 2004 ολοκληρώθηκε το κλείσιμο της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» του ομίλου «ΚΛΩΝΑΤΕΞ», που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν συνολικά 520 θέσεις εργασίας. Το 2005 ο όμιλος «ΚΛΩΝΑΤΕΞ» έβαλε λουκέτο και στα εργοστάσια «Β» και «Ολυμπιακή» των «Κλωστηρίων Νάουσας», πετώντας στο δρόμο άλλους 110 εργαζόμενους, έκλεισε τη «ΒΕΡΛΑΝ» από όπου απολύθηκαν 40 εργαζόμενοι και οι απολύσεις συνεχίζονται.

Ως γιατρικό απέναντι σ' αυτή την πορεία που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια περισσότερων από 3.000 θέσεων εργασίας, οι εκπρόσωποι του δικομματισμού προβάλλουν την ανάπτυξη του αγροτοτουρισμού και του τουρισμού. Μάλιστα εκμεταλλεύονταν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να προωθήσουν τα αιτήματά τους για προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Εδωσαν έτσι και το άλλοθι στην κυβέρνηση να εξαγγείλει τα σχετικά μέτρα που στοχεύουν στη διαφοροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής από αγροτική - βιομηχανική σε αγροτοτουριστική - τουριστική.

Ετσι ανακοίνωσε: Επιτάχυνση της χρηματοδότησης του Κολυμβητηρίου Νάουσας. Βελτίωση του δρόμου Νάουσας - Αγίου Νικολάου με κατασκευή πεζόδρομου - ποδηλατοδρόμου. Χρηματοδοτήσεις για ανάπτυξη του αγροτοτουρισμού. Χρηματοδότηση για τη βελτίωση μιας σειράς βασικών και συνοδευτικών υποδομών για την τουριστική αξιοποίηση και εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και της δασικής έκτασης 72.000 στρεμμάτων που το περικλείει.

Αλλωστε ο Δήμος Νάουσας (ΠΑΣΟΚ) εδώ και καιρό προωθεί ως απάντηση για την ανεργία σχέδιο για τη δημιουργία ξενοδοχείων, ξενώνων, μπανγκαλόους, τουριστικών χωριών κλπ. με τη μορφή συμπράξεων - κοινοπραξιών με ιδιώτες ή με μακροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτη. Ανοίγεται, λοιπόν, πεδίο δόξης λαμπρό για την καταλήστευση του φυσικού πλούτου της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ