Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΠΕΡΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Στο έλεος των εμποροβιομηχάνων

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση για τις αυθαιρεσίες των εμποροβιομηχάνων σε βάρος των εσπεριδοπαραγωγών της Λακωνίας αλλά και σε άλλους νομούς της χώρας, κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Π. Κοσιώνης. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζει:

«Προκλητικές διαστάσεις έχουν προσλάβει οι αυθαιρεσίες των εμποροβιομηχάνων σε βάρος των εσπεριδοπαραγωγών του Νομού Λακωνίας, αλλά και άλλων νομών της χώρας, με αποτέλεσμα εκτός από τις εξευτελιστικές τιμές των εσπεριδοειδών να μειώνουν μονομερώς και χωρίς καμία συνέπεια το βάρος της πραγματικής παραγωγής, αυξάνοντας αυθαίρετα το απόβαρο των αντικειμένων συσκευασίας (τελάρα) στο πολλαπλάσιο του πραγματικού.

Την ασυδοσία αυτή των εμποροβιομηχάνων πυροδοτεί η πολιτική της σημερινής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης που έχει συρρικνώσει δραστικά το ρόλο των συνεταιρισμών και δεν κάνει κανένα έλεγχο στους εμποροβιομηχάνους, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία τους, επιβάλλουν απίστευτους εκβιασμούς σε βάρος των εσπεριδοπαραγωγών».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό, «τι ενέργειες θα κάνει για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες των εμποροβιομηχάνων σε βάρος των εσπεριδοπαραγωγών και τι μέτρα θα πάρει για να διασφαλίσει ικανοποιητικές τιμές στους εσπεριδοπαραγωγούς;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ